Continental

Kako donijeti najbolju odluku o tome koliko novca potrošiti na nove ljetne gume

Gospodarstvo / Promo | 17. 03. 2021. u 08:44 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za većinu vozača jedan od znakova proljeća i toplijeg vremena je zamjena zimskih guma ljetnim. Većina njih suočena je i sa činjenicom da im ljetne gume više nisu u voznom stanju te da je vrijeme da kupe novi par "cipela" za svoju omiljenu "igračku", ali dobro je poznata dilema koji model odabrati i koliko novca potrošiti.

Ušteda na novim gumama i odabir jeftinijih guma, sa nižom cijenom od premium guma, ne preporučuje se iz sigurnosnih, ali i iz ekonomskih razloga, kaže Luka Širovnik, menadžer tehničke službe za korisnike Continentalovog odjela za gume za jugoistočnu Europu.

"Jeftine gume nesumnjivo imaju nižu cijenu, ali nisu nužno i jeftiniji izbor ako ih je potrebno mijenjati češće nego premium gume. Sve gume podvrgavaju se također rigoroznim ispitivanjima i pregledima, stoga većina zadovoljava određene standarde kvalitete, ali nije vjerovatno da će jeftine gume imati iste performanse kao gume u premium kategoriji. Gume premium robnih marki imaju dugu historiju u industriji guma. Velika konkurencija na tržištu znači da se standard neprestano povećava i da svaki proizvođač nastoji razviti najbolji mogući proizvod. Premium gume koštaju više od jeftinih guma jer korisnik uz kvalitet i garantovane performanse plaća za tehnologiju i uloženo vrijeme. Ta dva tipa guma izgledaju vrlo slično, ali vrlo je važno znati da je postupak njihovog projektovanja i razvoja vrlo različit. Gume iz premium segmenta dizajnirane su za zadovoljavanje najstrožih standarda i nude najbolje performanse, a time i sigurnost", kaže Luka Širovnik.

Iako se na prvi pogled čini da su jeftine gume najpristupačnije zbog niže cijene, zapravo će vam premium gume uštedjeti novac. Razlog tome je što su izrađene od visokokvalitetne gume i dizajnirane sa profilom gaznog sloja koji može podnijeti habanje profila na potpuno drugačiji način od jeftinijih guma. Stoga će vam premium gume pružiti veću sigurnost na putu, efikasniju potrošnju goriva i duže trajanje.

"Budući da su gume jedini kontakt vozila sa putem, trebate razmisliti o tome isplati li se na njima štedjeti jer čak i ako vozite nešto stariji model automobila, one mogu biti jedan od ključnih faktora sigurnosti. Starija vozila nemaju moderne sisteme pomoći i sigurnosti koji su sada sastavni dio svakog novog vozila, stoga je i važnije da se na njih montiraju kvalitetne gume. Zaključak je da nema smisla štedjeti na gumama jer od njih zavisi kako će se vozilo ponašati na putu, bilo da je staro ili novo, zaključuje Širovnik, menadžer tehničke službe za korisnike Continentalovog odjela za gume za jugoistočnu Europu.

Sigurnost na prvom, zabava na drugom mjestu 

Slogan Continentalove ljetne reklamne kampanje svima daje do znanja da ne postoji alternativa za sigurnost na putu.

Foto: PR / LEGO® set

Ali to nije sve: kupcima koji se tokom ove ljetnje sezone odluče da kupe nov komplet ljetnjih pneumatika Continental kod ovlaštenih distributera zabave neće nedostajati jer će na poklon dobiti i LEGO® set. Akcija traje od 15. ožujka do 30. travnja, a ponuda važi do isteka zaliha. Više informacija možete pronaći na web-siteu www.continental-promotion.com.

Kopirati
Drag cursor here to close