Mostar

J.P. Autoceste FBIH se po prvi put predstavlja na Međunarodnom sajmu gospodarstva

Gospodarstvo / Promo | 06. 04. 2017. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među izlagačima 20. Međunarodnog sajma Mostar ove godine se prvi put predstavlja i Javno poduzeće Autoceste FBIH, a jedna od vodećih tema na ovoj sajamskoj manifestaciji je izgradnja južne trase Koridora VC.

Zašto dionica Zvirovići Počitelj stagnira već tri godine prokomentirao je federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

„Zbog nespretnog rada tadašnjeg povjerenstva unutar JP Autoceste FBIH i uprave, došlo je do tog zastoja. Mi smo sve učinili da radovi otpočnu, da se njihov predloženi ponuđač izabere. Međutim Europska investicijska banka, koja je financijer toga projekta je stava da se natječaj mora ponoviti, jer je uočeno niz nepravilnosti u odabiru ponuđača.Očekujemo do početka kolovoza da će biti potpisan ugovor sa novom građevinskom tvrtkom koji će raditi dva tendera“, kazao je ministar Lasić, što je prokomentirao i Adnan Terzić, vršitelj dužnosti direktora Javnog poduzeća Autoceste FBIH.

„Kad govorimo o poništenom lotu, ne možemo zaboraviti i da Europska investicijaska banka snosi određenu krivicu u ovom postupku, jer je dozvolila bivšoj upravi iz 2014. godine da započnu proceduru dodjele tendera, a ekspropropijacija je urađena tek 2016.“, pojasnio je Terzić.
Na štandu JP Autoceste FBIH predstavile su se i tvrtke, njihovi partneri na izgradnji autoputa. Jedna od njih je sarajevska tvrtka Divel.

„Firma Divel se bavi poslovima projektiranja i stručno-tehničkog nadzora u oblasti cestogradnje. Naša primarna djelatnost je izrada projekata autocesta, magistralnih cesta, mostova, tunela, sanacija kolničkih konstrukcija, klizišta, odrona i stručno tehnički nadzor na istim poslovima.Zapošljavamo dvadeset inženjera, stručnjaka iz oblasti cestogradnje, mostogradnje, tunelogradnje i sigurnosti prometa. Također u našem timu su još i stručnjaci iz oblasti geologije i geomehanike“, kazao je Andrej Vobornik, šef projektanata tvrtke Divel, sektor cestogradnje.

Posjetiteljima mostarskog sajma se predstavlja i tvrtka BS Telecom Solutions, koja je na tržištu prisutna kao proizvođač, isporučitelj i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sustava, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i osobnim tehnološkim istraživanjima.

„ Trenutno ima uposlenih oko osamdeset ljudi. Naravno, u planu je rast i širenje na novim tržištima, ne samo unutar naše zemlje, nego i na inozemnom tržištu istočne i zapadne Europe. Koncept rješenja koja nudimo je uvijek u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti “, kazao je Edin Gazić iz sektora nabavke i prodaje tvrtke BS Telecom Solutions.

Na sajmu je prisutna i tvrtka Regeneracija iz Velike Kladuše koja se bavi proizvodnjom i instaliranjem uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda, kao i izradu vodovodnog sustava.

„Do danas proširili smo djelatnost na odvodnju puteva i mostova.Okupili smo mladi, inovativni tim, koji broji šezdeset ljudi i svakodnevno se širimo. Svi finalni procesi izrade naših proizvoda su pod sustavom kvalitete ISO 9001. Također, svi proizvodi imaju sva uputstva za održavanje i gradnju, te posjeduju svu atestnu dokumentaciju“, pojasnila je Martina Mišić, komercijalni predstavnik Regeneracije za područje Hercegovine.

Štand JP Autoceste FBIH posjetite u paviljonu 2 Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017 svakim danom od 10.00 do 18. 30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close