XSOFT

Jeste li spremni za obvezu elektronskog dostavljanja knjiga KUF/KIF od 01.01.2021.?

Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 10. 2020. u 08:15 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi PDV obveznici u BiH od 01.01.2021. imaju obvezu dostavljanja knjiga KUF i KIF u elektronskom obliku. To znači da će sve tvrtke od 01.01.2021. morati imati knjige KUF/KIF u elektronskom obliku i Upravi za neizravno oporezivanje (UINO BiH) dostavljati sve knjigovodstvene podatke elektronskim putem. 

Tvrtke trebaju biti spremne za elektronsko dostavljanje knjiga na vrijeme!

Od početka 2020., porezni obveznici u PDV sustavu BiH, imaju mogućnost dostavljanja knjiga ulaznih i izlaznih faktura elektronskim putem, kao i Zahtjeva za izdavanje uvjerenja o izmirenim obvezama po osnovu indirektnih poreza. Riječ je o pripremnom procesu za obvezu koja nastupa početkom iduće godine.

"Predviđeno je dobrovoljno dostavljanje knjigovodstvenih evidencija elektronskim putem od poreznog perioda januar 2020.g. , a obavezno od poreznog perioda januar 2021.g.", navedeno je u Uputstvu o dostavljanju knjigovodstvenih evidencija elektronskim putem koje je objavila UINO.

Razdoblje dobrovoljnog dostavljanja knjiga KUF i KIF u elektronskom obliku je na samom kraju. Za nešto više od dva mjeseca, to postaje obveza. Sve one tvrtke koje još nisu adekvatno riješile pitanje elektronskog dostavljanja knjiga, trebale bi požuriti i osigurati da budu spremne do kraja godine.

Dostavljanje knjiga u elektronskom obliku u samo nekoliko klikova

Rješenje za sve one koji nemaju adekvatno uređeno elektronsko dostavljanje knjiga, dala je tvrtka XSOFT koja je razvila naprednu i automatiziranu knjigovodstvenu aplikaciju Knjige KUF/KIF koja omogućuje elektronski unos faktura s automatskim kontiranjem i knjiženjem u financijsko knjigovodstvo te automatsku izradu PDV prijave, ali i jednostavan izvoz knjiga KUF/KIF u elektronski format.

Ova knjigovodstvena aplikacija radi na računalima, ali i ostalim pametnim uređajima. Uz Knjige KUF-KIF, korisnici u svakom trenutku mogu pratiti trenutno stanje poslovanja, ulazne i izlazne fakture, iznos obveze za uplatu PDV-a ili iznos povrata PDV-a i brojne druge izvještaje.
Svi izvještaji u aplikaciji Knjige KUF/KIF imaju opciju za jednostavan izvoz u elektronski format u nekoliko klikova, što je iznimno važno obzirom da obvezno elektronsko podnošenje Knjiga KUF i KIF stupa na snagu od 2021. godine.

Više o aplikaciji Knjige KUF/KIF može se saznati na ovom linku.

Što sve tvrtke mogu dobiti kroz aplikaciju Knjige KUF/KIF?

- Lakše vođenje knjiga
- Automatizirana PDV prijava
- Potpun uvid u poslovanje u svakom trenutku, sa računala ili telefona
- Jednostavno dostavljanje elektronskih izvještaja i knjiga KUF i KIF
- Ušteda novca i vremena
- Povećanje efikasnosti poslovanja

XSOFT-ova aplikacija Knjige KUF/KIF nudi brojne druge pogodnosti, poput mogućnosti da korisnici sami poslože svoje knjige kako to najviše odgovara njihovom poslovanju. Dostupna je i mogućnost unosa svih ranijih podataka Vašeg knjigovodstva u Knjige KUF/KIF ili migracije sa drugih softvera.

Aplikacija Knjige KUF/KIF razvijena je kao modul u sklopu ERP-a, sveobuhvatnog poslovnog sustava koji organizira, olakšava i prati kompletno poslovanje tvrtke u jednoj aplikaciji, no tvrtke ga mogu dobiti samostalno.

Jednostavno i učinkovito vođenje knjigovodstvenog procesa

Zahvaljujući modulu Knjige KUF/KIF, osoblje tvrtke koja ga koristi, može jednostavno i učinkovito voditi najveći dio knjigovodstvenog procesa do kreiranja konačnih izvještaja.
To znači uštedu vremena i novca te potpun pregled trenutnog stanja poslovanja i iznosa obveze za uplatu PDV-a ili iznos povrata PDV-a.

Kako doći do aplikacije Knjige KUF/KIF?

Više o aplikaciji Knjige KUF/KIF može se saznati na linku.

Dodatno, za sve one koji hoće saznati više ili se samo savjetovati o obvezi elektronskog dostavljanja knjiga KUF/KIF ili aplikaciji Knjige KUF/KIF, mogu se javiti osoblju tvrtke XSOFT svaki radni dan.

Kopirati
Drag cursor here to close