Popularni servisi na jednom mjestu

Jedinstvena HuHu mobilna aplikacija na tržištu

Najpopularniji servisi na jednom mjestu
Gospodarstvo / Promo | 15. 04. 2019. u 10:51 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od travnja 2019. godine, na tržištu Bosne i Hercegovine dostupna je HuHu mobilna aplikacija. Ova jedinstvena mobilna platna platforma, pod pokroviteljstvom kompanije Mastercard, predstavlja pionirski pothvat na domaćem tržištu jer po prvi put primjenjuje tehnološka rješenja koja omogućavaju sigurno i brzo plaćanje usluga. Zajednička vizija dvije kompanije o modernom platnom tržištu omogućila je da svakodnevne servise sada svi korisnici mogu plaćati sigurno, brzo i jednostavno.

HuHudonosi niz pogodnosti krajnjim korisnicima, u okviru koje su objedinjeni najpopularniji servisi. Uz jednostavnu registraciju, svi korisnici HuHu aplikacije će moći, u ovom trenutku, izvršiti plaćanje sljedećih usluga: plaćanje javnog parkinga u Sarajevu - KJKP Rad, plaćanje dopune za prepaid korisnike svih mobilnih operatera u Bosni i Hercegovini (BH Telecom, HT Eronet, Mtel, Halo, Happy, Go Free), plaćanje usluga - Nextbike vožnja, kupovina OLX kredita - najpopularnijeg kupoprodajnog oglašivača u regiji.

„Huhu korisnik postajete uz jednostavnu registraciju putem Google, Facebook računa ili E-maila. Omogućavamo Vam plaćanje jednim klikom uz prethodno sačuvanu Mastercard ili Maestro karticu. Uz navedeno imate mogućnost jednostavne kontrole potrošnje, spašavanje kartica lojalnosti, a kao dodatak aktivan je i program nagrađivanja, u periodima kampanja, koncipiran na temeljima povrata novca“, izjavio je Dženan Muftić, jedan od tvoraca HuHu aplikacije.

Tehnologija iza aplikacije omogućava plaćanja unutar HuHu aplikacije koje su u potpunosti usklađena s digitalnim karakterom suvremenog potrošača, pa se sva plaćanja obavljaju iz aplikacije. Kod ponavljajućih plaćanja, dodatnu pogodnost predstavlja primjena credentials-on-file rješenja, odnosno registracija podataka o kartici u mobilnoj aplikaciji i čuvanje podataka potrebnih za sva kasnija plaćanja.

“Digitalne tehnologije su odličan način da se premosti jaz između izazova koje donosi nedostatak vremena i realne potrebe ljudi. Proces registracije je jednostavan: HuHu korisnici jednostavno, samo jednom unesu podatke o svojoj Mastercard kartici u aplikaciju koji se zatim tokeniziraju i postaju spremni za korištenje, tako da nema potrebe da se podaci ponovo unose prilikom narednih plaćanja. To znači da su podaci podijeljeni s registriranim i ovlaštenim trgovcem, sigurni i spremni za korištenje prilikom svake naredne kupovine”,rekao je Nikola Mehandži, direktor za razvoj poslovanja za tržište Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

HuHu aplikacija pored već pomenutih pogodnosti nudi i program lojalnosti. Program podrazumijeva da korisnici Mastercard ili Maestro kartica mogu sakupljati HuHu novčiće u visini do 10.000 HuHu novčića, odnosno 100 KM koji se potom, mogu iskoristiti za usluge Top-Up (dopuna kredita za prepaid korisnike svih mobilnih operatera),Nextbike vožnje i kupovinu OLX kredita. Program lojalnosti se odnosi samo na korisnike Mastercard ili Maestro kartica i trajat će od 15. travnja 2019. godine dok se ne iskoristi kompletan nagradni fond.

HuHu je postao tržišni pionir jer su prvi u BiH primijenili credentials-on-file rješenje i time se svrstali rame uz rame s tehnološkim gigantima koji se već oslanjaju na istu tehnologiju kao što su Amazon, Booking, Uber, Netflix, AirBnB, Deezer, ili na primjer CarGo, Donesi.com.


Prateći svjetske trendove i lidere društvenih mreža, sastavni dio HuHu politike će biti i ažuriranje aplikacije na dvotjednoj razini. Svi korisnici HuHu aplikacije koji budu aktivno uključeni u traženju i prijavljivanju aplikativnih neispravnosti će sa zadovoljstvom biti nagrađeni. Sve prijave ove prirode korisnici mogu prijaviti na [email protected], a korisnicima je dostupan i HuHu Centar za podršku +387 33 950 014.

HuHu poweredbyMastercard mobilnu aplikaciju možete preuzeti na sljedećem linku:
http://huhu.ba/app-download

Kopirati
Drag cursor here to close