Investicijska fondacija Impakt

It's leader time – trening za mlade bh. liderke i lidere

Zanimljive teme, vrhunski predavači i odlična atmosfera obilježit će kraj kolovoza na Jahorini.
Gospodarstvo / Promo | 24. 08. 2021. u 12:24 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Izgrađena je na temeljima uspjeha projekta za zapošljavanje mladih (YEP) sa jasnim ciljem - povećanje konkurentnosti malih privrednika u Bosni i Hercegovini. Do danas je Fondacija podržala više od 200 biznisa, kreirala više od 400 radnih mjesta, surađivala sa više od 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine i pružila stotine sati mentorske podrške.

Vizija Investicijske fondacije je poduzetničko društvo koje cijeni i podržava privatnu inicijativu u razvoju kreativnih poslovnih ideja, kreiranju radnih mjesta i rješavanju društvenih i ekonomskih problema.

Rad Investicijske fondacije Impakt, podržava Švicarska razvojna agencija (SDC) te Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

„Do sada smo uspješno surađivali sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u sklopu BOLD Economic Development programa. Za mlade bh. liderke i lidere održali smo intenzivnu petodnevnu obuku u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta u ožujku ove godine. Neki od njih su se upustili u poduzetničke vode i pokrenuli svoje startup-e i upravo to je razlog zbog kojeg im želimo pružiti dodatnu mentorsku podršku. Na osnovu procjene potreba za mentorstvom i pokazanog interesiranja sudionika, definirane su oblasti na kojima će se raditi, kao i stručnjaci koji će voditi treninge“ rekao je Senajid Đozo direktor Investicijske fondacije Impakt.

PR  / It's leader time – trening za mlade bh. liderke i lidere

Trening „It's leader time“ bit će održan na Jahorini 30.08. i 31.08. a Fondacija je odlučila pružiti priliku i široj javnosti da osvoji učešće na ovom prestižnom treningu, uz nagradno darivanje putem društvenih mreža. Krajnji rok za učešće u nagradnom darivanju je 25.08.2021. godine u 20.00 sati, nakon čega će biti izvučena imena sretnih dobitnika. Imena trenera su sada već poznata: Brankica Raković vlasnica male digitalne agencije i urednica magazina „Lola“ sudionike će uvesti u svijet digitalnog marketinga, Kemal Balihodžić vlasnik marketinške agencije „Up Trend“ i motivacijski govornik sa sudionicima će raditi na razvoju prodajnih vještina, dok će Denis Zukić, konzultant iz oblasti financija, sudionike uvesti u svijet poreza.

Zanimljive teme, vrhunski predavači i odlična atmosfera obilježit će kraj kolovoza na Jahorini.

Važno je naglasiti da Investicijska fondacija Impakt ne spava, te već u septembru nastavlja sa poduzetničkom obukom na nekoliko lokacija (Gračanica, Bijeljina, Zvornik, Zenica...). Više informacija o svim aktivnostima možete pronaći na web stranici: https://impakt.ba/bih/home/ ili na društvenim mrežama Fondacije.

* The program is funded by a grant from Ministry of Foreign Affairs of the United States Department of State. The program is implemented within BOLD program of U.S. Government offering different opportunities for youth leaders in BiH and United States of America.

Kopirati
Drag cursor here to close