Intera vodi djevojke na radionicu u Crnu Goru

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije.
Gospodarstvo / Promo | 15. 04. 2019. u 09:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Radionica u Nikšiću

Nakon dvije radionice održane u Mostaru i Budvi te dvije studentske razmjene u zemljama Europske unije, Sloveniji i Bugarskoj, projekt ''Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT – FY4ICT'' približava se svom kraju.

Godinu i pol nakon njegovog početka, posljednja aktivnost u okviru ovog projekta ponovno će okupiti mlade djevojke iz Banja Luke, Budve, Mostara i Nikšića kako bi na dvodnevnoj radionici i regionalnoj konferenciji Go Digital! u Nikšiću razvijale svoje poduzetničke i ICT vještine.

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera. Tijekom svake od prethodnih aktivnosti, 40 mladih djevojaka iz uključenih gradova je imalo priliku unaprijediti ICT i poduzetničke vještine, učiti o tehnologijama budućnosti, upoznati se s primjerima dobrih praksi i uspješnih poduzeća koja posluju na domaćim i inozemnim tržištima, priopćeno je iz Intere.   

Na posljednju aktivnost u sklopu ovog projekta i ovaj put INTERA Tehnološki Park vodi deset djevojaka u dobi od 18 do 23 godine. Radionicu ''Building eLeadership and eSkills'' organizira IPC Tehnopolis iz Nikšića i održat će se od 8. do 10. svibnja 2019. godine, a sudionice će na njoj imati priliku učiti o ženskom digitalnom poduzetništvu, dodatno se približiti ICT i STEM vještinama, predstaviti poslovne ideje na kojima su radile te razviti suradnju s regionalnim organizacijama mladih.

Sve zainteresirane djevojke za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti popunjavajući obrazac na poveznici. S obzirom da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati djevojke koje će se pridružiti kolegicama iz Banja Luke, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije. INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom suvremenih tehnologija iz Podgorice, Općinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Institutom za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske, priopćeno je iz Intere. 

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close