Konstruiranje bolida

Budućnost Formule 1 dolazi iz Mostara

Dijelom ove priče prije tri godine postao je i Haas F1 Team, a godinama ranije, Haas je u Mostar stigao kroz HTEC centar
Gospodarstvo / Promo | 22. 03. 2019. u 15:01 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstruirati bolid koji će doći prvi do ciljne ravnine uspjeh je kojem već gotovo 70 godina diljem svijeta teže svi timovi Formule 1. Stotine inženjera, CNC operatera i programera radeći iza kulisa stvaraju tehnički najsofisticiranije bolide, a koliko je njihova uloga važna najbolje pokazuje to što ni najbolji vozač ne može pobijediti u Formuli 1 bez adekvatnoga bolida.

Dijelom ove priče prije tri godine postao je i Haas F1 Team, a godinama ranije, Haas je u Mostar stigao kroz HTEC centar (HAAS Technical Education Center) INTERA Tehnološkog Parka koji je u jakoj konkurenciji 60 europskih centara, prema riječima Simona Vanmaekelbergha, predstavnika Haas Automation Europe, ocijenjen kao jedan od najboljih i najprofesionalnijih u Europi.

U trenucima kada svijet priča o novom bolidu koji je Haas predstavio, INTERA Tehnološki Park predstavlja svoju uspješnicu – novi ciklus obuke za CNC operatera! Sada već 17. ciklus obuke polaznike će ponovno pripremiti za jedno od natraženijih zanimanja u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Tijekom tri mjeseca kroz ukupno 90 sati vrhunski će im stručnjaci prenijeti sva znanja koja CNC operater mora posjedovati: od usvajanja osnovnih pojmova do samostalne praktične izrade dijelova od čelika i aluminija uz primjenu tehnoloških listi i mjernih protokola.

Obuka je podijeljena na tri modula – teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici, a izvodi se na najmodernijim industrijskim strojevima, visokokvalitetnim alatima i pratećoj opremi. Osim toga, INTERA TP kroz svoj HTEC centar polaznicima pruža priliku stupiti u kontakt sa zainteresiranim poslodavcima u zemlji i regiji koji traže nove kadrove.

Ovogodišnje proljeće neće proteći samo u znaku svjetskih utrka i novih bolida. U INTERA Tehnološkom Parku već sljedeći mjesec možete steći vještine pomoću kojih ćete možda upravo vi izraditi dio bolida Formule 1. I zato iskoristite tu priliku i prebacite svoju karijeru u višu brzinu!

Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi javite se na [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close