Konstruiranje bolida

Budućnost Formule 1 dolazi iz Mostara

Dijelom ove priče prije tri godine postao je i Haas F1 Team, a godinama ranije, Haas je u Mostar stigao kroz HTEC centar
Gospodarstvo / Promo | 22. 03. 2019. u 15:01 Sponzorirani članak
Kopirati

Konstruirati bolid koji će doći prvi do ciljne ravnine uspjeh je kojem već gotovo 70 godina diljem svijeta teže svi timovi Formule 1. Stotine inženjera, CNC operatera i programera radeći iza kulisa stvaraju tehnički najsofisticiranije bolide, a koliko je njihova uloga važna najbolje pokazuje to što ni najbolji vozač ne može pobijediti u Formuli 1 bez adekvatnoga bolida.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijelom ove priče prije tri godine postao je i Haas F1 Team, a godinama ranije, Haas je u Mostar stigao kroz HTEC centar (HAAS Technical Education Center) INTERA Tehnološkog Parka koji je u jakoj konkurenciji 60 europskih centara, prema riječima Simona Vanmaekelbergha, predstavnika Haas Automation Europe, ocijenjen kao jedan od najboljih i najprofesionalnijih u Europi.

U trenucima kada svijet priča o novom bolidu koji je Haas predstavio, INTERA Tehnološki Park predstavlja svoju uspješnicu – novi ciklus obuke za CNC operatera! Sada već 17. ciklus obuke polaznike će ponovno pripremiti za jedno od natraženijih zanimanja u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Tijekom tri mjeseca kroz ukupno 90 sati vrhunski će im stručnjaci prenijeti sva znanja koja CNC operater mora posjedovati: od usvajanja osnovnih pojmova do samostalne praktične izrade dijelova od čelika i aluminija uz primjenu tehnoloških listi i mjernih protokola.

Obuka je podijeljena na tri modula – teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici, a izvodi se na najmodernijim industrijskim strojevima, visokokvalitetnim alatima i pratećoj opremi. Osim toga, INTERA TP kroz svoj HTEC centar polaznicima pruža priliku stupiti u kontakt sa zainteresiranim poslodavcima u zemlji i regiji koji traže nove kadrove.

Ovogodišnje proljeće neće proteći samo u znaku svjetskih utrka i novih bolida. U INTERA Tehnološkom Parku već sljedeći mjesec možete steći vještine pomoću kojih ćete možda upravo vi izraditi dio bolida Formule 1. I zato iskoristite tu priliku i prebacite svoju karijeru u višu brzinu!

Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi javite se na [email protected]

Kopirati