Google Analytics

Seminar ''Koliko Vam je uspješna web stranica?''

Google Analytics je usluga koju nudi Google, a koja generira detaljne statistike o prometu web stranice, izvorima prometa te mjeri konverzije i prodaju
Gospodarstvo / Promo | 02. 11. 2017. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija Apriori BiH organizira seminar na temu ''Google Analytics – Koliko Vam je uspješna web stranica?'', a održat će se u srijedu 22. studenog 2017. u Hotelu Sarajevo (Ul. Džemala Bijedića 169), Sarajevo.

Google Analytics je usluga koju nudi Google, a koja generira detaljne statistike o prometu web stranice, izvorima prometa te mjeri konverzije i prodaju. Također, njime možemo pratiti putanju posjetitelja (uključujući i tražilice i društvene mreže) i odnose stranica na vašem webu. Zapravo je jednostavno: Google Analytics koji je kvalitetno postavljen odgovara na dva pitanja:

Jesam li i koliko (ne)uspješan u ostvarivanju zadanih ciljeva poslovanja?

Što raditi idući dan/tjedan/mjesec/kvartal?

Jeste li si postavili ta 2 pitanja? Je li vam Google Analytics dao odgovor na njih? Ako nije ili u odgovore niste sigurni, vaša Analytics platforma još nije došla do željenog stadija zrelosti. Da bi se do toga došlo, sudionici seminara će pratiti idući proces:

Definirati što treba pratiti/mjeriti

Zlatno pravilo – nikada ne mjeriti samo jednu brojku, uvijek upariti, odnosno definirati kontrolne brojke.

Definirati kako sve treba pratiti/mjeriti

Nakon što ste definirali što ćete od mnogo podataka koju Analytics nudi pratiti, trebate definirati i kako. U tom je slučaju potrebno razgovarati i s developerima, kako bi znali što se od njih očekuje. To mogu biti eventi, social dio, ecommerce i sl.

Definirati izvještaje

U fazi izvještavanja kvalitetna implementacija najviše dolazi do izražaja – svi su podaci lako dostupni i što je naravno jako bitno, ‘točni’. Dok se bavite ovim dijelom, uvijek prvo razmislite tko prima izvještaje, odredite i koliko se često izvještaji šalju te, na kraju koja je svrha izvještaja.

Optimizacija

Krajnji korak je optimizacija koja se radi na osnovi prikupljenih podataka. Relevantni podaci koje sada dobivate putem Analyticsa pokazatelj su stanja vaše stranice, a sad je daleko jednostavnije provjeriti na kojim se područjima treba poraditi.

Što je cilj seminara?

Google Analytics je besplatan alat pomoću kojeg pratimo uspješnost web stranice, mobilne aplikacije, trgovine, bloga i dr. Međutim, iako je jednostavan za implementaciju, ova je platforma prava ''zvijer'' od alata koja omogućava rast ako ju znate i želite kvalitetno postaviti.

Kako se prijaviti?

Više o seminaru i načinu prijave možete pročitati na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close