Jer nekome malo znači mnogo!

Volonteri-profesori s ''ulice''. Za vrijeme korone pomažu onim najranjivijima

Naši volonteri-profesori nastaviti će pomagati drugima i zahvaljujemo se svima koji odluče napraviti isto!
Gospodarstvo / Promo | 13. 04. 2020. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jasno je da velike komapnije imaju ogromne resurse da pokrenu i provedu razne vrste preventivnih mjera, pruže pomoć donacijama, ali danas želimo s vama podijeliti priču grupe mladih profesora koji su odlučili pozitivno utjecati na sredinu u kojoj djeluju i dati svoj doprinos. 

Možda financijski nije velik, no sigurni smo da puno malih doprinosa može dati jedan veliki doprinos društvu u cjelini.

Nepredvidive situacije donose i neočekivane heroje

Kako je zbog korona virusa i izvanrednog stanja osobama starije životne dobi zabranjeno i ograničeno kretanje, a da i tada ne bi bili izloženi virusu, grupa mladih profesora njemačkog jezika iz Vokabule pronašla je rješenje.

U ovim vanrednim okolnostima poduzeli su sve mjere zaštite i sigurnosti za svoje profesore, u kratkom vremenu im omogućili nastavak rada od kuće, a stotinama polaznika prelazak na online nastavu u virtualnim učionicama. No, nisu stali samo tu.

Foto: www.vokabula.com / Volonteri-profesori s ''ulice''. Za vrijeme korone pomažu onim najranjivijima

Oformili su timove u svim gradovima gdje djeluju i svakodnevno posjećuju rizične skupine stanovništva i pomažu im s nabavkom namirnica, lijekova i drugih neophodnosti za vrijeme pandemije.

Cilj im je pomoći svima kojima je pomoć potrebna, ali i potaknuti druge da učine isto.

Više od namirnica i lijekova, potrebna im je riječ utjehe

Starijim i usamljenim osobama pored nabavke namirnica potrebna je i riječ utjehe. Jer ono što čuju u svakodnevnim TV emisijama i konferencijama ne ulijeva im sigurnost, nasuprot, ulijeva im strah, a topla riječ im može popraviti dan i podsjetiti ih da nisu zaboravljeni i da se ne trebaju toliko brinuti.

“Ne mislim da je rizik velik koliko je značajno da pomognemo najranjivijima u ovakvim vremenima. Neki se rasplaču na vratima, žele nam dati nešto zauzvrat, kažu malo je humanih ljudi danas. Naravno, maska i rukavice su uvijek tu, a i bez obzira na to, svaki paket se dezinficira.”, poručuje Vukadin.

Foto: www.vokabula.com / Volonteri-profesori s ''ulice''. Za vrijeme korone pomažu onim najranjivijima

Svi zajedno možemo dati doprinos, ne mora biti veliki, ali jedan mali će nekome sigurno uljepšati dan, ugrijati mali stan i uliti nadu da će sve ovo brzo proći.

Nekome malo znači mnogo

“Pravi heroji ne nose plašt. Pravi heroji osvajaju naša srca. Beskrajno se zahvaljujem svim našim profesorima i polaznicima koji su odlučili pomoći drugima!”, poručuje Vukadin.

Možda smo u ovom ubrzanom životu zaboravili na temeljne vrijednosti, a ova situacija i trenutne okolnosti nam samo pokazuju da su solidarnost i briga jedni o drugima primarne i najvažnije.

Foto: www.vokabula.com / Volonteri-profesori s ''ulice''. Za vrijeme korone pomažu onim najranjivijima

Iako smo svi na neki način pogođeni ovom krizom, netko manje, netko više, sada je više nego ikada potrebno da svi zajedno pokušamo pomoći onima kojima je to najpotrebnije i pokažemo razumijevanje i empatiju. Zahvalnost i radost koju ćete osjetiti nakon pomaganja drugima je najlepša nagrada koju možete dobiti. Jer nekome malo znači mnogo!

Naši volonteri-profesori nastaviti će pomagati drugima i zahvaljujemo se svima koji odluče napraviti isto!

Ostanite kući, ostanite zdravo i zajedno širimo pozitivne vibracije!

Kopirati
Drag cursor here to close