Otto Krake

Počelo je, počelo. Dolazi njemački jezik u mostarske vrtiće

Otto Krake je novi projekt Vokabula-centra i namijenjen je djeci od 3 do 6 godina koji čine svoje prve korake u učenju njemačkog jezika.
Gospodarstvo / Promo | 22. 08. 2018. u 15:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pitate se kad bi Vaše dijete trebalo početi učiti strani jezik? Nema baš mnogo smisla čekati do osnovne škole da bi se uveo novi jezik, jer prvih šest godina djetetova života je presudno za razvoj jezika.

Čak prilikom upisa u osnovnu školu postoji pretpostavka da dijete ima znanje jezika i određene socijalne vještine. Stoga je važno ciljano djecu poticati na višejezičnost već od 3. godine života.

100 sati raspoređenih na 3 godine je daleko efektivnije nego 100 sati u zadnjoj godini prije upisa u osnovnu školu, jer je za usvajanje jezika u ranijoj dobi potrebno vrijeme.

7 razloga zašto krenuti s učenjem njemačkog u vrtiću

Jedno zanimljivo istraživanje o imigrantima u Njemačkoj pokazalo je da su oni imigranti koji su počeli učiti njemački jezik između 3. i 7. godine života, pričali poput domaćih, izvornih govornika, bez stranog naglaska, kao da su rođeni Nijemci.

Učenje stranog jezika već od rane dobi ima samo pozitivne strane. U suprotnom, gubimo podlogu, propuštajući priliku da iskoristimo taj otvoreni prozor mogućnosti.

Saznajte 7 odličnih razloga zašto učiti njemački već od vrtića!

  1. Djeca uče spontano
  2. Djeci je usvajanje jezika prirodno
  3. Djeca uče kroz igru
  4. Odlična podloga za kasnije učenje novih jezika
  5. Izvorni naglasak
  6. Izostanak stresa zbog novog jezika u pubertetu
  7. Izgradnja kompletne ličnosti

Pored svih nabrojanih razloga, možemo vam još napomenuti i ovo: kada je riječ o učenju kroz igru, djecu nije potrebno poticati na učenje jer su motivirani vlastitom željom za upoznavanjem svijeta oko sebe i usvajanjem novih znanja. Igrajući se, djeca uče, a da pritom nisu svjesna postavljenog cilja nastave. Iskoristite tu malu caku! Vaše dijete će vam kasnije biti zahvalno :)

Detaljnije o svakoj od prednosti pogledajte na ovom linku.

Upoznajte Otta

Mnogi mostarski vrtići i produženi boravci će od ove pedagoške godine početi s uvođenjem njemačkog jezika. Do sada su samo rijetke ustanove nudile njemački jezik i to sve zbog nedostatka specijaliziranog programa njemačkog jezika za djecu predškolske dobi.

Mostar je konačno dobio program ranog učenja njemačkog jezika naziva Otto Krake ili jednostavno skraćeno OK program. 

Foto: www.vokabula.com / Otto Krake poziva svu djecu na upoznavanje

Otto Krake je novi projekt Vokabula-centra i namijenjen je djeci od 3 do 6 godina koji čine svoje prve korake u učenju njemačkog jezika. Prijateljski stanovnik dubine mora Otto Krake poziva djecu da urone u njemački jezik i otkriju sasvim novi podvodni svijet kroz zanimljive i razvojne aktivnosti.

Više o programu nam je rekla njegova kreatorica Ivana Vukadin, ravnateljica Vokabula-centra: “Za naš tim Otto Krake je program koji živimo i radimo srcem, to je projekt na kojem sami postavljamo izazove, testiramo kreativnost i spajamo je s najmodernijim tehnikama u podučavanju kako bismo kreirali jedinstven doživljaj za svu djecu. Otto Krake u fokus ne stavlja financijski rezultat već je usmjeren na puno važniji doprinos intelektualnom razvoju djeteta i utaživanje njegove prirodne znatiželje. Svaki projekt koji predstavimo javnosti doprinosi već izgrađenom ugledu našeg centra i opravdava status sinonima za njemački jezik u Mostaru. Naš cilj je uvijek bio dati sve od sebe, staviti polaznika na prvo mjesto i učinkovitu kreativnost staviti u službu rezultata.”.

Razvoj ovog programa je uzeo u obzir najnovija istraživanja na području ranog učenja stranih jezika, kao i CLIL (Integrirano učenje sadržaja i jezika). CLIL je metoda integriranog učenja gdje se teme obrađene na nastavi npr. različitih predmeta integriraju u nastavu stranog jezika, u ovom slučaju njemačkog. Na taj način dijete povezuje njemački jezik sa svim ostalim sadržajima i svijetom oko sebe, što je preduvjet uspješnog usvajanja njemačkog jezika.

Uhvatite trenutak

Gledajući globalizaciju i internacionalna događanja, tržište rada, poticanje njemačkog jezika još od najranije dobi će postati obrazovni standard. Koji razlog bi bio da s tim ne počnemo odmah? Poticanje učenja njemačkog jezika kroz igru svakom djetetu može biti samo od koristi. 

Foto: www.vokabula.com / Otto Krake dolazi u Hotel Mostar

Vokabula-centar organizira 60-minutno besplatno edukativno predavanje naziva “Prednosti učenja njemačkog jezika u predškolskoj dobi” u Hotelu Mostar.

Predavanje je namijenjeno mladim roditeljima koji su u dilemi treba li njihovo dijete krenuti s učenjem njemačkog jezika i kada, za roditelje čije dijete već uči jedan strani jezik, kao i za sve druge zainteresirane koji se žele upoznati sa programom ranog učenja ovog jezika, no i za svu djecu koja žele vidjeti i upoznati Otta po prvi put.

Stoga svratite u Hotel Mostar u subotu, 1. rujna u 10 sati, i saznajte što sve djeca mogu ako im date samo malo mogućnosti.

INFORMACIJE:

Kada: Subota, 01.09.2018. u 10 sati
Gdje: Hotel Mostar
Cijena: Samo jedan osmijeh :)
Više informacija:  facebook.com/OttoKrake i facebook.com/vokabula

Ovdje smo za Vas tijekom Vaših loših vremena. Ali i dobrih, također. Vjerujte nam, želite biti na ovom predavanju.

Kopirati
Drag cursor here to close