Suvremene tehnike

Seminar za profesore njemačkog jezika

Ovo je odlična prilika za razmjenu praksi i iskustava i upoznavanje novih metoda u poučavanju njemačkog ali i bilo kojeg drugog stranog jezika.
Gospodarstvo / Promo | 10. 05. 2018. u 09:28

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozitivno razmišljanje stvara pozitivne ideje, a okruženje s drugim stručnjacima iz iste ili slične industrije pomaže u stvaranju još više ideja. Svaka posljedica ima neki uzrok, a kod profesora stranih jezika uzrok je efekat kreativne i dinamične nastave.

U subotu 12.5. s početkom u 10 sati u prostorijama novootvorenog Code Huba (u zgradi Ledare) će biti održan besplatni seminar koji će okupiti sve profesore njemačkog jezika osnovnih i srednjih škola u Mostaru. Cilj seminara je stručno usavršavanje profesora ovog jezika, a sam seminar je organiziran u suradnji s Vokabula – centrom za njemački jezik i Pedagoškim zavodom Mostar.

“Kako podučavati njemački kao strani jezik?”

Organizatorice ovog seminara, profesorice Đenita Hadžović i Ivana Vukadin, su kao temu odabrale “Wie vermittelt man Deutsch als Fremdsprache?” (Kako podučavati njemački kao strani jezik?).

Kroz četverosatno druženje će se potruditi drugim profesorima pružiti uvid u suvremene tehnike poučavanja njemačkog kao stranog jezika, zatim strategije učenja, poticanje individualnosti i samostalnosti učenika ali i mnoge druge teme.

„Cilj seminara je da kroz praktične zadatke nastavnici reflektiraju svoju ulogu nastavnika njemačkog jezika i tipove učenika s kojima se susreću, te načine prilagodbe zadataka unutar svake skupine učenika. Također ćemo otkriti mnoge stvari iz prakse, ali i baviti se kreiranjem zadataka otvorenog tipa, gdje će svi profesori dobiti korisne savjete iz prve ruke.“, rekla nam je profesorica Đenita Hadžović.

Opa! Njemačka ambasada u Sarajevu donirala materijale

Osim besplatnog seminara, profesori će dobiti i razne materijale koje je osigurala Njemačka ambasada u Sarajevu koje će im zasigurno pomoći da primijene teoriju sa seminara u stvarnu praksu.

Četverosatni seminar za profesore i nastavnike njemačkog jezika osnovnih i srednjih škola se održava na razini grada Mostara i očekuje se oko 20 profesora iz Mostara. Ovo je važan program stručnog usavršavanja za nastavnike i profesore njemačkog jezika gdje će naposljetku najviše profitirati učenici, koji će se zabavljati na nastavi njemačkog, a uz to još slobodnije i vještije komunicirati na ovom jeziku.

Motor promjena u Mostaru

Iz Vokabule poručuju da je ovaj seminar tek prvi u nizu serije besplatnih seminara za stručno usavršavanje profesora kojeg će, zajedno s prijateljima i partnerima ali i drugim stručnjacima iz oblasti njemačkog jezika, biti organizirani na redovnoj razini više puta godišnje.

“Vjerujem da je ovaj seminar motor promjena u Mostaru, barem kada su u pitanju stručna usavršavanja profesora njemačkog jezika, ali i da će poslužiti kao nadahnuće drugim školama stranih jezika da organiziraju slične besplatne događaje. Jer imati tradiciju od 10-ak godina, a da pritom nisu nikada organizirali neku besplatnu radionicu ili seminar za profesore, baš i ne ide u prilog reputaciji škole.“, poručuje nam Ivana Vukadin.

A uz koga ste Vi?

Ovo je odlična prilika za razmjenu praksi i iskustava i upoznavanje novih metoda u poučavanju njemačkog ali i bilo kojeg drugog stranog jezika.

Učešće na seminaru je besplatno, a svi učesnici će na kraju druženja dobiti prigodan poklon i potvrdu izdanu i ovjerenu od strane Pedagoškog zavoda i Vokabula-centra.

Više informacija o događaju i kako se prijaviti možete pronaći na Facebook eventu Vokabule.

Možemo uraditi mnogo više, a to možemo postići jedino zajedničkim snagama!

Mi smo uz profesore njemačkog jezika, a uz koga ste Vi?

Kopirati
Drag cursor here to close