Mostar i poslovne prilike

Marko Vrhovac: NSoft ti pruža mogućnost da učiš od najboljih i napreduješ

Obitelj me zove Marko. Kolege Junior Backend Developer. Mostarci NSofter.
Gospodarstvo / Promo | 04. 02. 2019. u 14:00 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Vrhovac je mostarski student na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Marko je također, već šest mjeseci, i Junior Backend Developer u NSoftovom timu Games i otkriva kako se postaje NSofter.

Student s 6 mjeseci radnog staža u struci

U Mostaru sam već pet godina kao student. Nakon završene srednje škole u Novom Travniku, odakle i dolazim, formalno obrazovanje sam nastavio u smjeru informacijskih sustava. Trenutačno sam peta godina diplomskog studija Računarstva, a paralelno sa studijem, već pola godine sam Junior Backend Developer u mostarskom NSoftu.

Ispostavit će se kako je odluka da upišem Spark školu bila jedna od onih koje mijenjaju život. Naime, iz želje da se dodatno usavršim i iz potrebe da proširim fakultetsko, teorijsko, znanje sa jednim drugim, više praktičnim, upisao sam se na radionicu programiranja u organizaciji Sparka s predavačima iz NSofta. Spark i jeste škola i to životna! Uredno rješavajući domaće zadaće, aktivnim sudjelovanjem na predavanjima te kolegijalnim pristupom, ne ostanete nezamijećeni. Štoviše, regrutiraju vas i mijenjaju život s otvaranjem novih vrata - onih poslovnih. Moji predavači su predložili da apliciram za posao u NSoftu i ujedno mi bili preporuka.  Prošao sam cijeli selekcijski postupak koji je podrazumijevao zadatak, set intervjua i testova što me, na kraju, dovelo da danas pričam s pozicije Junior Backend Developera u velikom NSoftovom timu Games.

Prilika za profesionalno usmjerenje i izgradnju

Do NSofta nisam čak ni bio siguran privlači li me više sistem administracija ili backend development. S mrežama i održavanjem sustava upoznao sam se prije nego s razvojem aplikacija. Prvi programski jezici koje sam upoznao su bili C i C++ i nisu mi bili tako zanimljivi. Međutim, kad sam, uz mentorstvo kolega, počeo praviti različita programska rješenja, uvidio sam da mi se development jako sviđa i kako je upravo to izazov koji me može motivirati.

Kada na jednom mjestu imate preko 200 kolega, a svi su usko profilirani i eksperti u svojim oblastima, jednostavno ne možete, a da profesionalno ne rastete.   

Naravno da sam kao student, ali i iz same obitelji, sa sobom donio osnovne radne navike i odgovornost prema sebi i drugima, ali je drugačije kada se učite poslovnoj etici - zavisite od kolega i oni zavise od vašeg rada i angažmana. S ponosom mogu reći kako je moja radna sredina nešto kao kvalitetan stručni IT forum uživo, a za svaki problem će se naći rješenje uvažavanjem mišljenja, bez obzira na staž i senioritet.

I prije nego sam počeo raditi, čuo sam kako je NSoft zdrava sredina koja će svakom mladom i željnom dokazivanja sigurno prijati. Na sebi sam i osjetio, i mogu potvrditi, kako to zaista jeste tako. Moj tim mi omogućuje svakodnevni napredak: pružena mi je mogućnost da učim od kolega Senior Developera i aktivno sudjelujem u svakom procesu.

Poslovni izazovi i tehnologije

Moja pozicija Junior Backend Developera u velikom timu Games podrazumijeva da sam nadležan za održavanje i unapređivanje postojećih sustava, dodavanje i testiranje novih feature-a, implementaciju procedura za osiguranje kvalitete. Moja jaka strana je PHP, a u radu koristim i NodeJS i Java-u.

Sustav na kojem radim je zaista ogroman te mi je  najveći izazov bio sve pohvatati. Tim čiji sam dio broji 10 ljudi, a svi osim mene su Senior Developeri  što, samo po sebi, govori o važnosti naših aktivnosti.

Korporativna kultura NSofta koja potiče mlade

NSoft je moje prvo zaposlenje i ne mogu praviti usporedbe s drugim sustavima. Ono što vidim po sebi je kako za NSoft nikada nisi premlad i kako je jedini i osnovni parametar prema kojeme će te kolege vrednovati tvoje vlastito zalaganje. Izuzetno se cijeni znanje i stav da se sve što se radi, uradi najbolje što može. Ako ste inovativni i ne diskutirate o problemu nego o rješenju problema - već ste na pola puta da postanete NSofter.

S praktičnog aspekta, radno vrijeme je fleksibilno i dozvoljava ti da se na pravi način privatno organiziraš.  Obzirom kako paralelno sa radom i dalje studiram, svaki slobodni trenutak je, u stvari, posvećen fakultetskim obvezama.

Mostar i poslovne prilike

Činjenica da je NSoft u Mostaru za mene je velika prednost. Kao mostarski student, ovdje sam već stekao dosta širok krug prijatelja, a uz nove tehnologije i beskrajne mogućnosti komunikacije, dom je tamo gdje se osjećaš dobro. Ja se trenutno odlično osjećam tu gdje jesam, jer me i profesionalno i privatno ispunjava. Ovdje imam krug prijatelja s kojima rado posjetim lokalne pub-ove ili bicikliram u prirodi.

Prije NSofta, dakle dosta nedavno, nisam ni razmišljao o ostanku u Mostaru. U stvari sam bio skloniji tome da idem dalje, jer nisam vidio dovoljno poslovnih prilika. Sada je situacija sasvim obratna. Sada sam zahvalan na tome što su mi godine studiranja ovdje osigurale da se upoznam sa pulsom grada, zavolim ga, a sada, kroz prizmu NSofta, i smatram drugim domom i poslovnim okružjem na kojeme želim graditi svoj karijerni put.

Dolaskom u NSoft karijera zaposlenika se oblikuje isključivo u skladu sa znanjima i vještinama koje imate. Na nama je sve ostalo. Osiguravanjem prostora za napredak te sustavnim praćenjem zadovoljstva činimo sve kako bismo Mostar učinili novim/starim domom, a NSoft mjestom gdje ćete se manje mrzovoljno buditi ponedjeljkom. Svjesni kako prepreka uvijek ima, ostaje nam za truditi se što bezbolnijim učiniti njihovo prevazilaženje. Stoga, ukoliko želite raditi s Markom i prihvatiti nove izazove, javite nam se. Prilika uvijek ima kroz oglašene konkurse ili otvorenu aplikaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close