Pogledajte i upišite se

Izložba Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar

Predstavili su se smjerovi poput; DIZAJNA INTERIJERA, VISOKOGRADNJE, NISKOGRADNJE, GEODEZIJE – GEOINFORMTIKE, RAČUNALNOG TEHNIČARA U GRADITELJSTVU…..
Gospodarstvo / Promo | 08. 06. 2020. u 20:25 Sponzorirani članak
Izložba Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji kraljice Katarine Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača postavljena je izložba Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara.

Predstavili su se smjerovi poput; DIZAJNA INTERIJERA, VISOKOGRADNJE, NISKOGRADNJE, GEODEZIJE – GEOINFORMTIKE, RAČUNALNOG TEHNIČARA U GRADITELJSTVU…..

Na smjeru DIZAJN INTERIJERA učenici se osposobljavaju za samostalno projektiranjei i izradu projektne dokumentacije pri uredjenju i dizajniranju interijera, kako prostoručno tako i u računalnim programima (AutoCad, ArchiCad, SketchUp..), različitih namjena, kao naprimjer stambenog,poslovnog i zabavnog karaktera. Uključujući i dizajniranje dekorativno-funkcionalnih predmeta poput zrcala,lampi, satova i svih predmeta koji su u službi ugodnijeg i funkcionalnijeg unutrašnjeg prostora, učenici izrađuju unikatni namještaj učeći i propitujući različit dizajn i materijale koji daju specifičan i orginalan pečat u uređenju interijera.

Nadalje upoznavaju se s likovnim elementima u kontekstu dizajniranja interijera, i na taj način uče o najboljem izboru boja za uređenje interijera, različite stilove u dizajniranju interijera i izradu projketne dokumentacije za dekorativno funcionalni dizajn interijera.

Od budućih učenika očekuju se određene sposobnosti kao osjećaj za prostor, njegovu funkciju i namjenu, estetski osjećaj za formu i boju. Učenik tijekom školovanja stječe znanja koja mu omogućava rad u dizajnerskim i arhitektonskim uredima za uređenje interijera, ali i nastavak studiranja na visokoškolskim ustanovama poput: arhitekture, dizajna interijera, industrijskog dizajna ,grafičkog dizajna,modnog dizajna, dizajna vizualnih komunikacija, fotografije, povijesti likovne umjetnosti, akademije likovnih umjetnosti……ali svih drugih fakulteta.

TEHNIČAR VISOKOGRADNJE / NISKOGRADNJE Program osigurava stjecanje širokog i modernogobrazovanja. Tijekom školovanja učenik će naučiti:predstaviti i razumjeti prostor, izraditi projekte stambenih iindividualnih objekata, upoznati povijest arhitekture, svladatirad na računalu primijenjen u struci; prepoznat će harmonijuboja i proporcija, upotrebljavati građevinske materijale, slobodno crtanje i razviti smisao za prostor; voditi i organiziratiposao na gradilištu, građevinske radove na prometnicama ihidrotehničkim objektima (niskogradnja).Nakon završetka školovanja može se zaposliti:u projektnim biroima, javnim poduzećima iz stam.- komun. oblastiIli ili nastaviti školovanje na bilo kojoj visokoobrazovnoj ustanovi.

TEHNIČAR GEODEZIJE I GEOINFORMATIKE poslove obavlja samostalno i u svojstvu suradnika inženjera geodezije. Posao koji obavlja Tehničar geodezije i geoinformatike obavlja se na terenu i uuredu.Narav geodetskih poslova zahtijeva visoku preciznost i točnostte su stoga nužna znanja iz matematike i informatike.Temeljne zadaće struke ostvaruju se kroz tri osnovne cjeline:

-Prikupljanje podataka
-Obrada podataka
- Predočavanje podataka

RAČUNALNI TEHNIČAR U GRADITELJSTVU ubrzani razvoj računalne tehnike koja ima sve veći značaj iutjecaj u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu, primorava nas na osnovno znanje i primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Kod učenika je potrebno potaknutiosjećaj sklonosti tehničkim disciplinama i primjeni računala,zbog njegovih prednosti kao i logičkog rješavanja problemaprogramiranjem. Kroz teoriju i vježbe naučiti učenike sagledavanju problema s više aspekata i istraživanje u području interesa. Razvijanje specifčnih potencijala i kreativnosti kroz velikbroj predmeta. Kvalitetno pripremiti učenike za završni ispit idati bolju osnovu za upis na visokoškolske ustanove, posebnona tehničke fakultete.

Kopirati
Drag cursor here to close