Prirodne ljepote

Istražite ljepote Makarske i Omiške rivijere

U Dalmaciji smjestile su se dvije rivijere koje svojom ljepotom privlače i oduševljavaju brojne posjetitelje – Omiška rivijera i Makarska rivijera.
Gospodarstvo / Promo | 16. 01. 2019. u 15:09 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska obala bogata je prirodnim ljepotama i atraktivnim mjestima zbog kojih je brojni posjetitelji posjećuju iz godine u godinu. U Dalmaciji smjestile su se dvije rivijere koje svojom ljepotom privlače i oduševljavaju brojne posjetitelje – Omiška rivijera i Makarska rivijera.

Foto: PR / Omiš

U središnjem dijelu Dalmacije, nešto južnije od grada Splita, smještena je atraktivna Omiška rivijera. Omiška rivijera se proteže od Podstrane na sjeveru do Piska na jugu, granice s Makarskom rivijerom. Središte Omiške rivijere je grad Omiš, grad nadaleko poznat po svojim piratima koji su vladali Jadranskim morem tijekom 12. i 13. stoljeća. Kao uspomena na slavu grada Omiša, i danas se sredinom kolovoza pred više od 10 tisuća posjetitelja odigravaju gusarske igre u kojima se simulira borba između Mlečana i omiških gusara. Omiš se također nalazi na ušću rijeke Cetine, rijeke čije je djelovanje stvorilo jedan od najljepših kanjona ovog dijela Europe – kanjon rijeke Cetine. Kanjon je idealan za goste željne aktivnog odmora, duge šetnje, biciklizam, zip-line ili rafting. Naravno, na Omiškoj rivijeri možete uživati u brojnim pješčanim ili šljunčanim plažama od kojih je potrebno posebno izdvojiti plažu Dugi rat, plažu Ruskamen i glavnu gradsku plažu u Omišu.

Foto: PR / Makarska

Makarska rivijera smjestila se nešto južnije od Omiške rivijere a proteže se više od 50 kilometara od Vrulja na sjeveru do Baćina na jugu. Ono što ju čini posebnom je impresivna planina Biokovo koja se diže iznad Makarske rivijere i daje joj prepoznatljiv izgled. S jedne strane Makarska rivijera je okružena planinom Biokovo, a s druge strane tu je kristalno čisto jadransko more i zelena šuma borika koja nudi prirodni hlad. Osim planine Biokovo, ono što Makarsku rivijeru čini posebnom su prekrasne šljunčane plaže i uvale. Teško je izdvojiti najljepše plaže Makarske rivijere jer svaka ima svoj čar. Među najljepše svakako je potrebno uključiti Punta Ratu i plažu Podrače u Brelima, središnju gradsku plažu Nikolina u Baškoj Vodi te šljunčanu plažu Nugal i plažu Tučepi koja se nalazi u istoimenom mjestu. Međutim koje god mjesto Makarske rivijere da posjetite poput Makarske, Brela, Baške Vode, Tučepa, Igrana ili Podgore, zasigurno ćete uživati u jedinstvenim čarima prirode.

Foto: PR / Biokovo

Obzirom da se nalaze u srednjoj Dalmaciji blizu Splita, i Omiška rivijera i Makarska rivijera su na idealnoj lokaciji za izlete u obližnja mjesta i otoke, bilo da ste u potrazi za prirodnim ljepotama, ili želite uživati u kulturno-povijesnim spomenicima. Unutar 2 sata vožnje su sva veća mjesta prepuna kulturnim sadržajem i turističkih atrakcijama poput središta Dalmacije grada Splita i Dioklecijanove palače, romantičnog Zadra, gradskih zidina grada Dubrovnika i starogradske jezgre Trogira. Nadalje blizu su prirodni biseri - nacionalni park Mljet i nacionalni park Krka. Destinacija za izlete brodom još je i više od otoka Visa i čuvene špilje Biševo, do sunčanog otoka Hvara, otoka Brača, poluotoka Pelješca na kojem možete okusiti najbolja hrvatska vina i otoka Korčule.

Smještaj u Hrvatskoj

Ukoliko ste se odlučili za posjet Hrvatske povoljan smještaj u apartmanima, kući za odmor ili sobi možete pronaći na Apartmaninfo.hr. Bilo da želite provesti odmor u apartmanu na Makarskoj rivijeri ili želite uživati u luksuznoj kući za odmor na Omiškoj rivijeri, stranica Apartmaninfo.hr idealna je za vas. Prednost rezerviranja smještaja putem Apartmaninfo.hr je u direktnom kontaktu s vlasnicima smještaja koji odgovaraju na sva vaša pitanja i nude najpovoljnije cijene smještaja. Na stranici Apartmaninfo.hr možete pronaći smještaj u svim tipovima turističkih objekata u Hrvatskoj - apartmanu, kući za odmor, sobi, kampu ili robinzonskom smještaju.

Foto: PR / Makarska

Atraktivne plaže i uvale, prekrasno plavo more, prirodne ljepote planine Biokovo i kanjona rijeke Cetine garancija su savršenog odmora u Hrvatskoj! Uživajte u najljepšem dijelu Jadranske obale i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj!

Kopirati
Drag cursor here to close