Osposobljavanje

Konferencija ''Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva'' u Čapljini 3. I 4. prosinca

U Čapljini konferencija 'Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva'
Gospodarstvo / Promo | 29. 11. 2018. u 09:26 Sponzorirani članak
Kopirati

Konferencija 'Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva' u Čapljini 3. I 4. prosinca

3. i 4. prosinca u restoranu Storia u Čapljini održat će se konferencija pod nazivom "Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dan - Job day će polaznicima obuka pružiti mogućnost da potencijalnim poslodavcima predstave svoja znanja i vještine, koje su usvojili kroz rad i obuku s vrhunskim predavačima u Centru za obuku i prekvalifikaciju Čapljina. Ovaj dan je namijenjen prvenstveno njima, ali su dobrodošli svi zainteresirani.

Da su polaznici obuka doista učili od najboljih u prilog govori i činjenica da je jedan od predavača bio i chef Goran Raguž, hercegovački kuhar s 30-godišnjim iskustvom rada u prestižnim restoranima u Belgiji, od kojih su i dva nagrađena Michelin zvjezdicom.

Njegovo iskustvo i znanje koje im je prenio, bilo je od velike važnosti i koristi za polaznike, koji su tek stjecali nova znanja i vještine u sektoru ugostiteljstva.

Prvog dana konferencije planirana je panel diskusija Potrebe sektora turizma/ugostiteljstva za radnom snagom, dok će se drugi dan u utorak, 4. prosinca održati još dvije panel diskusije na teme Lokalna partnerstva za zapošljavanje i Obrazovanje odraslih/Dualno obrazovanje.

Projekt “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina” provodi Asocijacija za regionalni razvoj REDAH (kao vodeći partner) u suradnji s partnerima: Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, Općinom Čapljina, Srednjom školom Čapljina, Bizz Solutions d.o.o. Čapljina, Turističkim klasterom Hercegovina i Turističkom zajednicom HNK/Ž.

Centar je uspostavljen u lipnju 2017. godine, od kada je održano pet ciklusa obuka za zanimanje kuhar i tri za zanimanje konobar.

Ukupno je 89 polaznika završilo obuku (68 za zanimanje kuhar i 21 za zanimanje konobar) iz dvanaest općina s prostora BiH, a najviše s prostora općine Čapljina i Grada Mostara.

Projekt se realizira u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, koji financira Europska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada.

Osnovni cilj projekta je doprinos smanjenju nezaposlenosti, razvoju ljudskih resursa i poboljšanju tržišta rada na području Općine Čapljina i regije Hercegovina kroz prekvalifikacije i obuke u sektoru turizma.

Kopirati