Lejla Trnčić

AMUS počinje sa isplatom tantijema

Iskreno vjerujemo da će vrijeme pred nama otvoriti nove prostore za naš rad i povezanost te verificirati stvaralačke vrijednosti sa očekivanjima koja brane dostojanstvo i umijeće.
Gospodarstvo / Promo | 20. 01. 2021. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama stvarana autorska djela od mnogobrojnih autora, sabrana su djela u AMUS-u, udruženju koje svakodnevno vodi brigu o eksploataciji istih pomno prateći njihov plasman.

Godina iza nas 2020. obilježena je teškim uvjetima za život svih stanovnika Bosne i Hercegovine ali posebno je način života ugrozio muzičke stvaraoce, interpretatore i kulturu uopšte.

Nadležna ministarstva nisu našla za važnim provjeriti i obratiti se onima koji decenijama stvaraju kulturna ozračja, njeguju tradiciju i stvaraju nova djela koja služe svima.

Naš rad u iznimno teškim uvjetima motivirao je autore da upravo u protekloj 2020. godini, donesu nove umjetničke vrijednosti, prenesu ih u djela koja komuniciraju s publikom otvarajući prostore ugodnosti konzumiranja njihovog stvaralaštva.

Pomno brinući o djelima, napori Stručne službe i Upravnog odbora proizveli su svakodnevne aktivnosti kojima smo pratili put stvaralaca, te gradili prostore u kojima ćemo bez obzira na okolnosti uredno izvršiti obaveze prema autorima. Krajem mjeseca januara, prikupljena sredstva će biti isplaćena po uobičajenim procedurama i odlukama.

Iskreno vjerujemo da će vrijeme pred nama otvoriti nove prostore za naš rad i povezanost te verificirati stvaralačke vrijednosti sa očekivanjima koja brane dostojanstvo i umijeće.

Autori i AMUS su povezani neraskidivom vezom koja rezultira uspjesima. Naša zajednička upravljačka i umjetnička struktura, iako bolna ipak dovoljno snažna da prevaziđe izazove, a djela pretvori u potrebu za svakog slušaoca. Taj istinski unutarnji nagon koji tjera stvaraoce na nova postignuća živi za aplauz. Mi ga već odavno nažalost nismo čuli. Ali vjerujemo da je i u srcima slušalaca koji ga čuvaju za dan kada ćemo biti ponovo okupljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close