Postoji bojazan za budućnost

Zračna luka Tuzla: Prijevoz putnika zasad se odvija normalno

Financijske posljedice s kojima se ova zračna luka susreće do sada su najteže.
Gospodarstvo / Posao | 06. 08. 2020. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna zračna luka Tuzla suočava se s brojnim posljedicama izazvanih pandemijom koronavirusa. Prijevoz putnika se zasada odvija normalno, ali postoji bojazan za budućnost funkcioniranja zračne luke zbog pogoršanja epidemiološke situacije u BiH, izjavio je Feni direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esad Mujačić.

Navodi da je već došlo do zatvaranja linija prema Beču i Salzburgu, a od 3. kolovoza privremeno su obustavljeni i letovi prema Danskoj.

''Nadamo da će i ove mjere ubrzo biti ublažene i da ćemo moći ponovno uspostaviti letove. Također, reduciran je let prema Dortmundu sa pet linija na tri linije tjedno'', pojašnjava Mujačić.

Upozorava kako su financijske posljedice s kojima se ta zračna luka susreće sada najteže.

Za sada postoje, kako navodi, samo obećanja Vlade Federacije BiH da će dobiti jednu vrstu pomoći. Od Vlade Tuzlanskog kantona stigla je pomoć od 130 tisuća KM. Time su uspjeli pokriti samo djelomično gubitke, a financijski problem ostaje i dalje.

Za sada Međunarodna zračna luka Tuzla nije bila primorana otpuštati radnike, ali ukoliko dođe do novog zatvaranja granica Mujačić kaže da je pitanje hoće li svi uposlenici moći ostati na svojim radnim mjestima.

''Ja nerado o tome pričam i sve se nadam da će se situacija popraviti. Optimista sam i vjerujem da će se broj putnika povećavati'', navodi Mujačić.

On je svakodnevno u komunikaciji s predstavnicima aviokompanije Wizzair koja je glavni partner Međunarodne zračne luke Tuzla. Ta kompanija je reducirala letove i na drugim aerodromima u Europi, ali su, dodaje Mujačić, ipak opstali.

Ističe također da su na tuzlanskoj zračno luci poduzete sve potrebne mjere u cilju zaštite putnika, obavezna je dezinfekcija ruku, kao i dezinfekcija cijelog prostora. Također, putnici se raspoređuju na udaljenost od metar i pol što je propisano kao socijalna distanca

Kopirati
Drag cursor here to close