Premijer Novalić

Žene čine skoro četvrtinu u upravljačkim organima preduzeća kojima je vlasnik Federacija BiH

Događaj, koji je održan u vrtu francuske rezidencije, organizirali su veleposlanica Francuske u BiH Christine Toudic i Udruženje poslovnih žena u BiH.
Gospodarstvo / Posao | 01. 10. 2021. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je sinoć događaju posvećenom promociji ženskog poduzetništva.

Događaj, koji je održan u vrtu francuske rezidencije, organizirali su veleposlanica Francuske u BiH Christine Toudic i Udruženje poslovnih žena u BiH.

Premijer Novalić je u svom obraćanju rekao da uvijek rado sudjeluje u svim inicijativama koje potiču ekonomski rast i zapošljavanje.

''Kao premijer inzistirao sam na većoj zastupljenosti žena na javnim funkcijama, kao i na upravljačkim funkcijama u javnim poduzećima. Izuzetno sam ponosan da smo postotak žena s neslavnih nula posto u upravljačkim strukturama u javnim poduzećima, koliko je iznosio u prethodnim sazivima vlada, sada povećali. Danas žene čine skoro četvrtinu u upravljačkim organima poduzeća kojima je vlasnik Federacija BiH. To nije dovoljno, ali je značajan iskorak. I dalje ću inzistirati na tome'', rekao je premijer Novalić.

Također je istaknuo da su žene u vrijeme pandemije izložene i dodatnim naporima između privatnih i poslovnih obaveza.

Na kraju svog obraćanja je dodao da je upoznat s inicijativama za osnivanje fonda za posebno ugrožene kategorije, koje u potpunosti podržava.

Cilj događaja je bio da predstavnicima diplomatskog zbora u našoj zemlji predstave Udruženje poslovnih žena u BiH, žensko poduzetništvo općenito, ali i brojne uspješne žene iz cijele zemlje koje imaju uspješne biznise, predstavljaju zanimljive brendove ili pak svojim radom i proizvodima promoviraju i predstavljaju bh. kulturu, tradiciju i turizam.

Kopirati
Drag cursor here to close