Daju poticaje

Žele zaposliti 300 osoba s biroa da rade u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo

Prijedlogom Programa je predviđeno moguće zapošljavanje do 300 nezaposlenih osoba i to 200 osoba sa VSS i VŠS, te 100 nezaposlenih osoba NK, PK, KV ili SSS, medicinskog i nemedicinskog stručnog obrazovanja.
Gospodarstvo / Posao | 26. 03. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo danas je uputila resornom ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo Prijedlog Programa mjera za zapošljavanje medicinskog i nemedicinskog kadra koji se nalazi na evidenciji nezaposlenih, za rad i angažman u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Prijedlogom Programa je predviđeno moguće zapošljavanje do 300 nezaposlenih osoba i to 200 osoba sa VSS i VŠS, te 100 nezaposlenih osoba NK, PK, KV ili SSS, medicinskog i nemedicinskog stručnog obrazovanja.

Služba bi osigurala sredstva u iznosu od 2.400.000 KM za provedbu navedenog Programa zapošljavanja medicinskog i nemedicinksog stručnog kadra, koji bi sigurno bio od pomoći u radu svim zdravstveni ustanovama u novonastaloj situaciji prouzročenoj koronavirusom (COVID – 19).

Služba će zdravstvenim ustanovama koje budu obuhvaćene programom mjesečno refundirati sredstva do 6 mjeseci za angažman svake nezaposlene osobe po navedenom Programu za zapošljavanje.

Navedeni Prijedlog Programa mjera je rezultat prijedloga Službe za zapošljavanje koji je upućen dana 16.03.2020. godine, Kriznom štabu ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo u cilju pomoći u radu zdravstvenim ustanovama u novonastaloj situaciji i proglašenja prirodne i druge nesreće uzrokovane epidemijom koronavirusom (COVID – 19).

Navedeni Prijedlog Programa mjera je neophodno donijeti po hitnom postupku, a prvobitno treba biti razmatran u skladu sa propisima od strane Radne grupe za izradu programa mjera poticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo za 2020. godinu i usvojen od Vlade Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close