Nema labavo

Zdravstveni radnici u Hrvatskoj odbili testiranje i dobili otkaz

Naveo je da zagrebački Kliničko bolnički centar ima oko 6.200 zaposlenih, od kojih je 1.000 liječnika, te da skoro svi imaju covid potvrdu, više od 90 posto je cijepljeno, a ostali su preboljeli covid.
Gospodarstvo / Posao | 25. 11. 2021. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvoro zdravstvenih radnika Kliničko bolničkog centra Zagreb dobilo je otkaz, jer je odbilo da se testira na korona virus, a jedan je sam prekinuo radni odnos, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Ante Ćorušić.

Naveo je da zagrebački Kliničko bolnički centar ima oko 6.200 zaposlenih, od kojih je 1.000 liječnika, te da skoro svi imaju covid potvrdu, više od 90 posto je cijepljeno, a ostali su preboljeli covid.

"Što se tiče medicinskih sestara, njih više od 75 posto ima covid potvrdu i sve ih se više cijepi", rekao je Ćorušić za HRT.

On je rekao da u ovoj zdravstvenoj ustanovi spremaju još jedno odjeljenje za covid pozitivne bolesnike, što je novih više od 40 kreveta.

"Sa tim novim odjeljenjem imaćemo 257 kovid postelja, a naš maksimum je 270", rekao je Ćorušić i dodao da je na Odjeljenju intenzivne njege 17,3 posto cijepljenih pacijenata, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close