Zloupotreba službenog položaja

Podnesena kaznena prijava protiv ministra Opsenice

Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ podnio je kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Gorana Opsenice za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja u svezi utvrđivanja reprezentativnosti sindikata u zdravstvu HNŽ
Gospodarstvo / Posao | 25. 05. 2021. u 09:38 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Hercegovačko-neretvanske županije danas je županijskom javnom tužiteljstvu HNŽ-a podnio kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva rada i socijalne skrbi Gorana Opsenice u svezi s utvrđivanjem odnosno neutvrđivanjem reprezentativnosti sindikatima u zdravstvu, rekao je za Bljesak.info Dalibor Vuković predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata.

 ''Do sada je više puta naš Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a više puta odbijen od ministarstva zdravstva, da nam se dodijeli reprezentativnost. Sindikat broji 1100 članova, a u međuvremenu dodjeljivana je reprezentativnost drugim sindikatima, a koji imaju manji broj članova, po istom zakonu'', kaže Vuković.

Foto: Bljesak.info / Kaznena prijava

Tako je, dodajte, nanesena velika šteta zloupotrebom službenog položaja.

''Naših 1100 članova onemogućeno je na ovaj način da ravnopravno, kao i drugi sindikati, pregovaraju s Vladom HNŽ-a o novom kolektivnom ugovoru odnosno o njihovom zakonu o plaćama, gdje su značajno oštećeni, a sve smišljenom akcijom Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi'', kaže Vuković.

Ministarstvo je, ponavlja, namjerno odbijalo da utvrdi reprezentativnost ovom sindikatu, a drugim sindikatima su davali tu istu reprezentativnost i mogli su pregovarati s Vladom i ostvarivati svoja prava.

Podsjetimo, tijekom prosvjeda zdravstvenih radnika koji su trajali od 10. prosinca 2020. godine sve do potpisivanja kolektivnog ugovora, zdravstveni radnici su najavljivali moguće tužbe protiv ministra Opsenice i ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close