RS

Zaposleni u lokalnoj samoupravi ostaju bez kolektivnog ugovora

Zaposleni u lokalnoj samoupravi ostat će od ožujka bez kolektivnog ugovora.
Gospodarstvo / Posao | 04. 02. 2020. u 11:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi Republike Srpske ističe u ožujku ove godine, a iz granskog sindikata pozivaju sve gradonačelnike i načelnike lokalnih zajednica da pristupe pregovorima oko utvrđivanja cijene rada za 2020. godinu kojom će se povećati plate u jedinicima lokalne samouprave.

Predstavnici Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS, predvođeni predsjednikom Brankom Zelenovićem, ranije su održali niz sastanaka sa Lejlom Rešić, ministricom uprave i lokalne samouprave RS, kako bi pronašli najbolje rješenje za sve radnike zaposlene u ovoj oblasti.

''Više puta i na vrijeme su na sastancima ponovili da je neophodno da se do kraja veljače 2020. godine zaključi novi posebni kolektivni ugovor ili da se postojeći Kolektivni ugovor, kojim se uređuju prava, obaveze i odgovornosti svih zaposlenih, produži na godinu dana. To je bio jedan od zahtjeva i na posljednjem sastanku koji je održan s ministrom i pomoćnikom ministra Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. Od nadležnih se zahtjeva i da se najniža cijena rada za zaposlene u oblasti lokalne samouprave poveća za najmanje 10 posto'', istaknuto je iz ovog sindikata.

Svoje zahtjeve će uputiti na sjednicu Vlade RS, na kojoj će biti i razmatrani.

Kopirati
Drag cursor here to close