Zajedničko ekonomsko područje

Zapadni Balkan očekuje veliki napredak u sljedećih 10 godina

Zajedničko ekonomsko područje moglo bi potaknuti suradnju i ubrzati razvoj.
Gospodarstvo / Posao | 02. 11. 2017. u 15:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optimistične prognoze za zemlje Zapadnog Balkana

Regiju Zapadnog Balkana u sljedećih deset godina očekuje veliki napredak, bez obzira na to kada će točno postati dio Europske unije, izjavo je danas član borda direktora Samita Makedonija 2025 Chris Pavlovski, osnivač i generalni direktor kanadskog Rumble.com.

U razgovoru za Tanjugu Pavlovski je kazao da je inicijativa za stvaranje zajedničkog ekonomskog područja u regiji dobra ideja, jer živimo u globaliziranom svijetu.

Kako je primijetio, u današnje vrijeme biznis se može pokrenuti on line, odnosno preko interneta i vrlo lako se uključiti na svjetsko tržište, tako da nema razloga da zemlje Zapadnog Balkana ekonomski ne surađuju.

“Zajedničko ekonomsko područje moglo bi potaknuti suradnju i ubrzati razvoj”, naglasio je.

Pavlovski kaže da je od početak pratio Samit Makednija 2025, koji se ove godine održava šesti put, i da je samo u tom razdoblju video dramatičan napredak, kako Makedonije, tako i cijele regije: “Na primjer, ova konferencija je svake godine sve veća, ima sve više sudionika i za nju ima sve više zanimanja. Regija se razvija i mislim da je sve moguće za ovu regiju u sljedećih godina”.

Na pitanje očekuje li da Makedonija i zemlje regije budu dio Europske unije do 2025. godine, Pavlovski je rekao da je to pitanje za političare, ali da je bez obzira na to vidljiv napredak u cijeloj regiji.

Dvodnevni Samit Makedonija 2025 otvoren je u srijedu. Radi se o regionalnoj platforma za razmjenu najnovijih svjetskih trendova u poslovanju, investicijama, tehnološkim inovacijama i odgovornom liderstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close