Sabahudin Husić

Zainatio se i otišao iz BiH pa postao konzultant za razvoj Audija i Porschea

Gospodarstvo / Posao | 18. 09. 2017. u 09:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"I taj naš bosanski inat na komentare 'šta ćeš ti', 'sjedi gdje si', su mi bili izazov da odem, ali imao sam i želju da vidim koliko mogu postići pa sam se odlučio za taj poduhvat", kazao je za N1 Sabahudin Husić, magistar elektrotehnike koji radi kao konzultant za razvoj nativnih aplikacija za premium segment VW koncerna, točnije - radi za Audi i Porsche.

Nakon završenog školovanja i stjecanja zvanja magistar, Husić je s 22 godine spakirao svoja dva kofera i kupio kartu u jednom smjeru te otišao u Nürnberg u Njemačku.

Kaže kako je bilo više okidača koji su ga natjerali da ode iz BiH, ali i želje mlade osobe da proputuje i vidi svijet. O tome kako je dobio posao u Audiju je rekao kako je to bila kombinacija različitih čimbenika.

"Od ranih studijskih dana sam radio na izgradnji profesionalne mreže, odnosno na tome da ostvarim kontakte koji će mi pomoći i zahvaljujući jednom prijatelju dobio sam priliku da pokažem šta znam, da dođem na testiranje i da to završi sa zaposlenjem", naveo je.

Ispričao je i kako izgleda njegov radni dan.

"Većinskim dijelom pišem softverski kod na sustavima koji se nalaze u autima. Radim na prototipu razvoja aplikacija koja će se tek uvoditi u auta i na njihovim usavršavanjima kako bi mogli na proizvodnu traku", rekao je.

"Inače smo pod strogim pravilima sigurnosti - zabranjeno je fotografirati, dijeljenje informacija o novim projektima, i prije svakog se potpiše ugovor o tajnosti. Uglavnom moj radni dan zavisi od obveza i provodi se u tvornici gdje u laboratoriji testiramo mogućnosti nekih sustava", dodao je.

Kaže kako je uposlenik VW koncerna, itekako zaštićen.

''Postoji određen broj sati koliko je dozvoljeno raditi i svaka minuta dodatna se naplaćuje, a bitne su i izvanposlovne aktivnosti pa smo tako trčali polumaraton na Palma de Majroci".

Rekao je i kako je zakon u Njemačkoj uređen tako da su svi ljudi jednaki pred zakonom, ali i da se Bosanci i Hercegovci moraju malo više potruditi za razliku od Nijemaca, ali da se taj trud isplati.

"Mi smo tvrđi i uporniji narod i daleko se bolje možemo istaći od domicilnog stanovništva", rekao je Husić za N1.

Kazao je i kako ga hvata nostalgija za BiH, ali da je svjestan da se možda nikada neće vratiti u zemlju iz koje je otišao.

Kopirati
Drag cursor here to close