Veliko zanimanje

Milijunski upiti u pretraživaču registara zaposlenih Kantona Sarajevo

U Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo trenutno se nalaze podaci za 21.426 osoba
Gospodarstvo / Posao | 26. 04. 2019. u 15:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Ilustracija / Sve ih zanima!

Od 18. do 25. travnja ove godine u pretraživače Registra zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo i Registra imenovanih osoba u kantonu, zainteresirani korisnici su upisali 1.917.408 različitih upita. 

Registri su pregledani 135.747 puta, a registriran je 51.881 korisnik, dok je najviše korisnika iz Bosne i Hercegovine te Njemačke, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Slovenije, Švedske, Srbije, Nizozemske i Švicarske. 

Inače, u Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo trenutno se nalaze podaci za 21.426 osoba, dok su u Registru imenovanih osoba u KS pohranjeni podaci za 3.562 osobe. 

Iz Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo u priopćenju su pojasnili da svakodnevno rade na ažuriranju i korekciji podataka. 

U narednom periodu slijedi nadogradnja i unapređenje sustava te dodavanje datuma zasnivanja radnog odnosa, datuma prestanka radnog odnosa i vremenski period na koji se zaključuje ugovor o radu na određeno vrijeme te iznos naknade za imenovane osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close