Vizionarski i reformski

Vlada ponudila Sindikatu da sami izračunaju koliku žele povišicu

Iz Sindikata doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u ističu da je ovo jedna vrsta presedana u povijesti županije jer po prvi put kroz samostalni kolektivni ugovor liječnicima je dana prilika da sami odlučuju o uvjetima u kojima će raditi
Gospodarstvo / Posao | 09. 12. 2017. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Netko se u Vladi ugrizao za jezik

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u je nadomak otvaranja pregovora za kolektivni ugovor doktora medicine i stomatologije.

Naime, u odgovoru Vlade HNŽ-a na zahtjev za otvaranje pregovora im je ukazano da je potrebno dostaviti okvirnu projekciju sredstava potrebnu za realizaciju kolektivnog ugovora doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u te će se potom službeno otvoriti pregovori za kolektivni ugovor.

Iz Sindikata ističu da je ovo jedna vrsta presedana u povijesti županije jer po prvi put kroz samostalni kolektivni ugovor liječnicima je dana prilika da sami odlučuju o uvjetima u kojima će raditi te zbog toga smatraju da je ova Vlada pristupila ovoj problematici vizionarski i reformski  kako bi pokušala svojim doprinosom da zaustavi odljev stručnog kadra.

Sindikat ističe da su uvijek bili za dijalog i da će realizacija kolektivnog ugovora za liječnike biti samo prvi korak u nizu koji planiraju da realiziraju, kada je riječ o problematici u zdravstvu općenito.

Savez Sindikata doktora medicine i stomatologije broji sad već preko 3600 članova, profesionalaca koji pružaju svoju ruku svim Vladama Federacije da zajedničkim naporima unaprijedimo zdravstvo u državi kako bi pružili našim pacijentima vrhunsku zdravstvenu zaštitu, onakvu kakvu svaki čovjek zaslužuje.

Sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u ističe da je HNŽ i još po jednoj činjenici prva u državi, a to je da je bez i jednog dana organiziranog štrajka radnika u zdravstvu u HNŽ-u Vlada otvara pregovore i smatraju da nastavkom takve suradnje će u roku od mjesec dana i pristupiti potpisivanju kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije u HNŽ-u, te time je iskazala jednu vrstu poštovanja prema najosjetljivijoj populaciji- pacijentima.

Nadaju da će takva profesionalna suradnja se i nastaviti, jer kao Vladi i Sindikatu liječnika je na prvom mjestu zaštita građana u svakom pogledu.

Kopirati
Drag cursor here to close