Sjednica

Vlada kreće u pregovore sa zdravstvom

Vlada je donijela Odluku o postupku pokretanja pregovora za zaključenje granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ…
Gospodarstvo / Posao | 02. 12. 2020. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj, 131. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Dokument okvirnog Proračuna HNŽ za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Nacrt Proračuna i Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ za sljedeću godinu u iznosu od 228.125.840 KM, te Izmjene i dopune Financijskog plana i Odluku o izvršenju Izmjena i dopuna Financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ za 2020. godinu.

Također, Vlada je usvojila Rješenje o imenovanju Pregovaračkog tima za pregovore s reprezentativnim sindikatom za djelatnost zdravstva. Pregovarački tim čine: dr. sc. Goran Opsenica, predsjednik, Adnan Faladžić, dopredsjednik te članovi: Marko Arapović, Rade Bošnjak, Iva Babić, Radica Božić, Edin Kapetanović, Božo Ćorić i Osman Ćatić.

Vlada je donijela Odluku o postupku pokretanja pregovora za zaključenje granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ odredivši 11. prosinca za dan početka pregovora s reprezentativnim sindikatom - Nezavisnim sindikatom zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ujedno, dala je suglasnost na Protokol o pregovaranju i ovlastila resornog ministra dr. Opsenicu da ga, u ime Vlade, supotpiše, objavila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close