Održan sastanak

Vlada HNŽ-a najavila odluku o zahtjevima liječnika

Većina sudionika sastanka iskazala je razumijevanje za specifične zahtjeve Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ.
Gospodarstvo / Posao | 19. 03. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijek pregovora sa sindikatima i zahtjevi Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ-u bili su tema sasranka  koji je danas održan zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru.

Na sastanku su uz,  Nevenka Hercega, predsjednika Vlade, bili nazočni Šerif Špago, predsjedajući Skupštine,  Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, Adnan Faladžić, ministar financija, Rade Bošnjak, ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, ravnatelji većine zdravstvenih ustanova u HNŽ i dr. Kristina Bevanda, predsjednica Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ.

Kako je priopćeno iz Vlade doktorica Bevanda iznova je upoznata s modelima pregovaranja sukladno Zakonu o radu, te financijskim mogućnostima Županije i iznosima u sklopu kojih pregovori mogu biti vođeni.

Većina sudionika sastanka iskazala je razumijevanje za specifične zahtjeve Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ.

Predstavnici Vlade koja, formalno, u ime poslodavaca-zdravstvenih ustanova, vodi pregovore obvezali su se da će na sjednici, uvažavajući specifičnosti njihove djelatnosti, razmotriti postojeći model pregovaranja i donijeti odgovarajuću odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close