Sa sjednice

Vlada FBiH dala suglasnost rudnicima za prijem novih radnika

Federalna vlada je, s današnje sjednice, Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje BiH uputila prijedlog za oslobađanje rudnika u Federaciji BiH od plaćanja putarine
Gospodarstvo / Posao | 17. 10. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i dala suglasnost za prijem ukupno 268 radnika u ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, 62 radnika u ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, 105 radnika u Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla, te jednog u ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica (supruge poginulog rudara).

Federalna vlada je, s današnje sjednice, Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje BiH uputila prijedlog za oslobađanje rudnika u Federaciji BiH od plaćanja putarine za dizel gorivo u 2020. godini, u ukupnoj količini od 35.636.695 litara.

Povodom zahtjeva Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne suglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad gospodarskim društvom BNT TMiH d.d. Novi Travnik, Federalna vlada smatra ispravnim samo stajališta stečajnih sudova o nepostojanju pravnog interesa predlagatelja za otvaranje stečaja dok je stečajni dužnik u postupku financijske konsolidacije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close