Komisija za financije i proračun

Vijeće ministara i Ministarstvo financija moraju imati jaču unutarnju kontrolu

Komisija - Prihvaćen izvještaj o izvršenju proračuna BiH za 2016.
Gospodarstvo / Posao | 19. 10. 2017. u 16:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Na 47. sjednici Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) prihvaćen je Izvještaj o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016. godinu, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Komisije prihvatili su i Izvještaj o financijskoj reviziji Izvještaja o izvršenju proračuna institucija BiH za 2016. Uz ovaj izvještaj Komisija je predložila Domu da usvoji zaključke u kojima se od Vijeća ministara BiH traži da u skladu sa svojim nadležnostima, pristupi sveobuhvatnoj realizaciji preporuka revizije sadržanih u tekstu Izvještaja o financijskoj reviziji Izvještaja o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016. godinu, kao i da zaduži institucije BiH da svaka iz svoje nadležnosti pristupe realizaciji preporuka revizije i popune tabelu iz Priloga 1 zaključaka.

Predloženim zaključcima se od Vijeća ministara BiH traži da tablicu iz Priloga 1 s unesenim svim traženim podacima dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH najkasnije do 1. ožujka 2018. godine.

Od Vijeća ministara BiH i Ministarstva financija i trezora BiH također se traži da posebnu pozornost posvete jačanju sustava unutarnjih kontrola te da u cilju povećanja efikasnosti financijskog poslovanja i pouzdanosti financijskih izvještaja, uspostave odgovarajući sustav unutrašnjih kontrola kojima će smanjiti rizik od ponavljanja istih ili pojave novih grešaka u svom financijskom poslovanju.

Komisija je k znanju primila Informaciju o Godišnjem planu revizije za 2017./2018. godinu.

Prihvaćen je i u daljnju parlamentarnu proceduru upućen Izvještaj o izvršenim prestrukturiranjima rashoda institucija BiH unutar proračunskih rashoda za period od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine.

K znanju je primljena i Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće proračunske rezerve za razdoblje siječanj lipanj 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close