Sarajevo

Upriličeno potpisivanje rješenja o činovanju, raspoređivanju i ugovora o radu desete generacije kadeta GPBiH

Ravnatelj Galić je u obraćanju novim kolegama istaknuo koliko je u trenutku brojnih izazova za policijsku agenciju, na čijem je čelu, važno kadrovsko pojačanje.
Gospodarstvo / Posao | 30. 04. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Granične policije BiH u Sarajevu, upriličeno je potpisivanje rješenja o činovanju X klase kadeta ove policijske agencije. Osnovna obuka X generacije kadeta trajala je od 07.10.2019. godine do 30.04.2020. godine, a školovanje je uspješno okončalo 99 kadeta Granične policije BiH.

S obzirom na novonastalu situaciju pandemije virusa COVID-19, svečanost se nije mogla upriličiti pred ministrom sigurnosti, no ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić je upriličio potpisivanje rješenja o činovanju, rješenja o raspoređivanju i ugovora o radu.

Ravnatelj Galić je u obraćanju novim kolegama istaknuo koliko je u trenutku brojnih izazova za policijsku agenciju, na čijem je čelu, važno kadrovsko pojačanje.

Mladim kolegama koji će obavljati poslove granične kontrole i nadzora graničnog pojasa ravnatelj Galić je poručio: ''Ne dvojim u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite  policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici. Vaša profesija veoma je značajna i zahtjevna, a od vas se očekuje da permanentno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju, zakonito i dosljedno, ne praveći nikakve razlike prema bilo kome. Odabrali ste pravi, ali trnovit put kojim ćete ići tijekom svog profesionalnog rada. Budite ustrajni i ponosno obranite titulu koju nosite''.

Ovo je prva generacija kadeta koja je školovana po Nastavnom planu i programu osnovne obuke usklađenom sa standardima FRONTEXA koje propisuje Zajednički nastavni plan i program osnovne obuke Europske agencije za graničnu i obalnu stražu (Common Core Curicullum 2017).  

Nakon uspješno završene obuke i današnjeg potpisivanja rješenja o činovanju, raspoređivanju i ugovora o radu, oni su primljeni u GPBiH  na probni rad od 12 mjeseci.

Za najboljeg među kadetima proglašen je Miloš Bojanić s prosjekom 5.0.

Zbog novonastale situacije pandemije koronavirusa, svečano polaganje prisege pred ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem održat će se naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close