Odaberite i vi njegov put

Upoznajte Martina Mlakića i put od običnog vojnika do potporučnika

Ministarstvo obrane BiH ohrabruje sve kandidate koji ispunjavaju uvjete oglasa koji je objavljen 16. kolovoza
Gospodarstvo / Posao | 16. 08. 2018. u 16:35 Bljesak.info
Potporučnik Martin Mlakić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potporučnik Martin Mlakić počeo je svoju karijeru u Oružanim snagama (OS) BiH kao vojnik 2013. godine. Zahvaljujući želji, ambiciji i rezultatima tijekom vojne karijere, pružila mu se prilika da pohađa i završi prestižnu Kraljevsku vojnu akademiju Sundhurst u Velikoj Britaniji, gdje je u klasi 2017/2018. godina proglašen za najboljeg međunarodnog kadeta, te mu je uručeno priznanje ''mač sa posvetom''.

Priznanje je dobio u konkurenciji 29 međunarodnih studenata iz ukupno 19 zemalja širom svijeta, pri čemu je pokazao najbolje rezultate u edukaciji, obuci i fizičkoj spremnosti, priopćeno je iz OS BiH. Svoj prvi profesionalni ugovor, kao poručnik Oružanih snaga BiH, potporučnik Mlakić potpisao je u travnju 2018. godine, priopćili su iz OS.

Foto: OSBiH / Martin Mlakić na britanskoj Vojnoj akademiji

Ministarstvo obrane BiH ohrabruje sve kandidate koji ispunjavaju uvjete oglasa koji je objavljen 16. kolovoza ove godine na web stranici Ministarstva odbrane BiH, da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH. Ministarstvo odbrane BiH pruža priliku za siguran posao, mogućnost obuke, edukacije i napredovanja, službu domovini i, između ostalog, pozitivno radno okruženje.

Kandidati mogu natjecati na upražnjena formacijska mjesta u pješadiji, inženjeriji, rodu veze, tehničkoj službi, prometnoj službi, intendantskoj, sanitetskoj i građevinskoj službi i to na lokacijama OS BiH u Livnu, Čapljini, Kiseljaku, Tuzli, Orašju, Banja Luci, Manjači, Derventi, Doboju, Sarajevu i Pazariću.

Ukupno se, na osnovu oglasa, popunjava 261 upražnjeno formacijsko mjesto, sa kandidatima iz reda hrvatskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close