Mirenje

Uposlenici SKB Mostar najavili štrajk!

Sindikat navodi kako je Mirovno vijeće imenovano 12. listopada ali da se nije učinilo ništa po pitanju rješavanja spornih pitanja.
Gospodarstvo / Posao | 30. 10. 2020. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nažalost oni koji bi trebali poštivati i provoditi zakon, oni ga prvi krše. Zar nije tužno i žalosno da se na ovakav način, pogotovo u ovakvo teško vrijeme traže prava radnika'', objavio je Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Štrajk upozorenja najavljen je za 5. studenog 2020. godine.

Iako je prošlo 14 dana od donošenje rješenja o formiranju Mirovnog vijeća radi mirnog rješavanja kolektivnog spora, vezano za zaključivanje novog kolektivnog ugovora još nije zakazana sjednica Mirovnog vijeća, niti su poduzimane bilo kakve radnje u vezi postupanja Mirovnog vijeća, objavio je sindikat.

Sindikat navodi kako je Mirovno vijeće imenovano 12. listopada ali da se nije učinilo ništa po pitanju rješavanja spornih pitanja.

''Obzirom da je Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanskog kantona prestao važiti 31.7.2019 godine, kao i da je nakon podnošenja inicijative za pregovaranje odavno protekao rok od 45 dana iz članka 139 stavak (3) Zakona o radu, smatramo da je neobjašnjivo da i nakon donošenja gore navedenog Rješenja o imenovanju mirovnog vijeća nije poduzeta niti jedna radnja u svrhu provođenja postupka mirenja. Ovim putem zahtijevamo da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Mirovnog vijeća, te ujedno molimo da nam se dostavi Odluka o osnivanju Mirovnog vijeća za mirno rješavanje kolektivnih radnih sporova broj: 01-1-02-1406/15 od 27.10.2015. godine'', navodi sindikat u priopćenju u kojem moli ''za hitnost i ozbiljnost postupanja''.

Kopirati
Drag cursor here to close