Imaju pravo na odmor

U ponedjeljak online prosvjed bh. trgovaca uz poruku "Slobodni za praznike!"

Cilj prosvjeda je ukazati na potrebu da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim obiteljima.
Gospodarstvo / Posao | 26. 04. 2019. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine - STBIH organizirat će 29. travnja 2019. godine, točno u podne online protest pod nazivom "Slobodni za praznike!".

Kako je rečeno, cilj prosvjeda je ukazati na potrebu da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim obiteljima.

Tim povodom STBIH će istog dana organizirati i konferenciju za medije gdje će se obratiti predsjednica STBIH Mersiha Beširović, glavna povjerenica Konzum BiH Blaženka Marković te regionalni povjerenici STBiH Željka Rubinić i Dragan Došen.

Tijekom press konferencije, predstavnici medija i gosti imat će priliku uživo pratiti online protest i svjedočiti video i porukama podrške.

Podsjećamo, STBIH broji 12.573 člana. Od zabilježenih 340 prijava kršenja radničkih prava prošle godine, 262 su se odnosile na prekovremene sate.

Neplaćanje prekovremenih sati prijavilo je 105 uposlenih, 72 nemogućnost korištenja slobodnog dana u tjednu, a njih 43 problem vezan za pravo na korištenje godišnjeg odmora i dnevne pauze.

U sklopu kampanje "Slobodni za praznike!", STBIH uputio je premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću zvanične inicijative kojima se od premijera entiteta traži zakonsko reguliranje i provedba postojećih zakonskih rješenja kada je u pitanju pravo radnika u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti na slobodan dan za praznike.

Kopirati
Drag cursor here to close