Brojke bez slova

U Federaciji BiH već 7.000 ljudi dobilo otkaz?!

Tvrdi se kako se tek u travnju očekuju masovna otpuštanja radnika.
Gospodarstvo / Posao | 27. 03. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema službenim podacima u koje je portal Žurnal imao uvid, do 25. ožujka minimalno 7.024 radnika dobilo je otkaz.

Portal je objavio kako ''ovaj broj nije konačan jer još uvijek nisu potpuni svi podaci o broju otpuštenih radnika do 25. ožujka''.

Izvori Žurnala tvrde da se tek u travnju očekuju masovna otpuštanja radnika.

Portal podsjeća kako je premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je prema podacima kojima on raspolaže od početka pandemije u Bosni i Hercegovini 3.500 radnika dobilo otkaz.

''Taj problem što se tiče broja otpuštenih još uvijek nije tako veliki, ali će biti. Evo ja imam podatak do jučerašnjeg dana otpušteno je 3.543, ja bih prije rekao da je smanjen broj uposlenih'', rekao je Novalić.

Žurnal navodi kako ''ekonomska pitanja za premijera u ovom momentu nisu toliko bitna jer najavljuje da će se ekonomijom baviti tek po završetku pandemije, za koju još uvijek nitko pouzdano ne može reći do kada će trajati''.

 


''Ne zaboravimo da je svjetska praksa da dok raste broj zaraženih, a kod nas je to još uvijek, glavna pitanja su iz sektora zdravstva. Nakon toga ćemo se baviti ekonomijom'', kazao je premijer objašnjavajući ''kako čitave grupe ekonomista trenutno rade na razradi sustava što će se raditi kad pandemija počne jenjavati''.

Kopirati
Drag cursor here to close