Od početka pandemije

U Federaciji BiH bez posla ostalo 21.360 ljudi

Zaposlenici porezne uprave u razdoblju za 23 radna dana obradili su 28.551 odjavu zaposlenika ili 7.235 prijava zaposlenika, tako da sa jučerašnjih danom u Federaciji imamo smanjenje broja zaposlenika od 21.360.
Gospodarstvo / Posao | 16. 04. 2020. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine Šerif Isović, prilikom današnjeg obraćanja javnosti predstavnika federalnih institucija kazao je kako je od početka pandemije pa do danas broj zaposlenih u FBiH manji za 21.360 zaposlenika.

''Zaposlenici porezne uprave u razdoblju za 23 radna dana obradili su 28.551 odjavu zaposlenika ili 7.235 prijava zaposlenika, tako da sa jučerašnjih danom, nažalost, mi u Federaciji imamo smanjenje broja zaposlenika od 21.360'', kazao je Isović.

Naglasio je da zaposlenici Porezne uprave u ovim teškim vremenima i u reduciranom broju uspijevaju da odgovore na ključni zadatke koje se pred njih stavljaju u ovom vremenu.

''Porezna uprava primenjuje sve mjere Vlade FBiH i kriznih stožera, prije svega u smislu zaštite zaposlenika Porezne uprave, zaštite poreznih obveznika i svih građana koji eventualno imaju potrebe da borave u Poreznoj upravi. Od 1.246 zaposlenika koji su trenutno zaposleni u Poreznoj upravi nitko nije pozitivan na koronavirus iako smo na samom početku pandemije imali izolaciju dvije porezne ispostave iz razloga što je u tim ispostavama boravile stranke, odnosno porezni obveznici koji su bili pozitivni na virus'', kazao je Isović.

Dodao je da Porezna uprava ima dvojaku ulogu. Prva njena uloga je da je racionalno učinkovita u prikupljanju javnih prihoda i s druge strane da bude kvalitetan, dobar i brz servis poreznim obveznicima.

''Porezna uprava je reducirala komunikaciju s poreznim obveznicima, na način da svu komunikaciju obavlja isključivo elektronski putem, putem faxa i emaila i na sve zahtjeve poreznih obveznika odgovara na taj način. Zaposlenici Poreznih uprava svakodnevno prate i analiziraju naplatu javnih prihoda, promet preko fiskalnih uređaja i jedinstveni sustav odnosno prijave i odjave radnika'', kazao je Isović.

Istaknuo je da se kontinuirano prati i javljanje fiskalnih uređaja na server Porezne uprave i vrši analiza rada svih poreznih obveznika.

''U našem sustavu nadziremo oko 83.000 fiskalnih uređaja i već smo prepoznali određen broj poreznih obveznika koji će biti prioritetno kontrolirani u nadolazećem razdoblju'', kazao je Isović. 

Kopirati
Drag cursor here to close