Svi bi pomoć

U 8 sati 800 prijava: Velika gužva za pomoć pri zapošljavanju

Što se tiče samozapošljavanja javni poziv bit će otvoren i za mjere poduzetništvo za žene, poduzetništvo za mlade, poduzetništvo za sve kao i druga prilika…
Gospodarstvo / Posao | 24. 09. 2019. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni Zavod za zapošljavanje danas je počeo s objavom drugog kruga javnih poziva za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja i programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019.

S obzirom na veliki interes potencijalnih korisnika, javni poziv objavljuje se sukcesivno po kantonima, a danas je raspisan za Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK), Zapadnohercegovački kanton (ZHK) i Kanton 10.

S obzirom da za ove pozive vlada veliki interes potencijalnih korisnika za sudjelovanje u ovim programima, te da je u prvom krugu u ožujku ove godine bilo problema zbog velikog opterećenja jer se mnogo osoba prijavljivalo u isto vrijeme, u Federalnom zavodu za zapošljavanje ovoga puta se odlučili pozive objavljivati sukcesivno za pojedine županije, piše Faktor. 

''To se pokazalo kao dobra odluka, s obzirom da, kako je potvrđeno, portal Zavoda nije pao zbog preopterećenja, te poslodavci koji namjeravaju zaposliti nove radnike, odnosno oni koji se namjeravaju radno angažirati putem projekta samozapošljavanja, apliciraju bez problema. Programi su pušteni u 8.00 sati, sve je proteklo po planu, a dosta mjera već je zatvoreno. Već u osam sati imali smo 800 korisnika koji su se prijavili putem portala'', rekao je Haris Čuljević, glasnogovornik Zavoda.

U Službi za zapošljavanje BPK Goražde podsjećaju da će javni poziv sutra biti raspisan i za područje ovog kantona te da se putem online obrazaca na stranici federalnog Zavoda, mogu prijaviti sve nezaposlene osobe i zainteresirani poslodavci.

''Svi će programi biti otvoreni i samozapošljavanje i zapošljavanje, negdje oko 15 do 16 različitih vrsta projekata je u pitanju. Ovaj put BPK-a može računati na 1.200.000 KM. Koristim priliku da pozovem sve poslodavce i nezaposlene osobe da apliciraju i da povučemo što više sredstava za BPK-a'', kazala je direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo.

FZZZ

Vlada FBiH usvojila Program kreditnih plasmana

Prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena, prilika za sve, doprinos 500, sezonsko zapošljavanje, javni radovi, nova prilika, tražim poslodavca - samo su neke od mjera u programu sufinanciranja zapošljavanja.

Što se tiče samozapošljavanja javni poziv bit će otvoren i za mjere poduzetništvo za žene, poduzetništvo za mlade, poduzetništvo za sve kao i druga prilika. Javni poziv bit će otvoren do utroška sredstava.

U ovoj ustanovi vjeruju da će nezaposlene osobe i poslodavci s područja BPK-a prepoznati priliku i aplicirati za neku od ponuđenih mjera zapošljavanja ili samozapošljavanja. Zaključno s kolovozom na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK nalazila se 3.071 nezaposlena osoba.

Podsjećamo, revizori su nedavno utvrdili velike manjkavosti u provedbi programa sufinanciranja zapošljavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close