Nema masovnog odlaska

U 2017. prestao radni odnos za 61 liječnika i 175 tehničara

Iz Ministarstva zdravlja tvrde da  nema masovnog odlaska liječnika medicine iz RS-a.
Gospodarstvo / Posao | 26. 01. 2018. u 19:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) tvrde da su netočni podaci Strukovnog sindikata liječnika medicine RS-a, a prema kojima su ''od početka prosinca RS napustila 53 liječnika –specijalista''.

Navode da je u svim javnim zdravstvenim ustanovama u RS-u u 2017. godine radni odnos prestao za ukupno 61 liječnika medicine i 175 medicinska tehničara.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zašite RS-a, kako dodaju, nikada nije negiralo činjenicu da je, naročito medicinski kadar srednje stručne spreme, tražen u zapadnim zemljama.

''Po tim trendovima, RS ni po čemu se ne razlikuje od zemalja našeg okruženja, ali napominjemo da je se taj trend u dobrom dijelu odnosi i na prekvalificiran kadar, kao i onaj koji nikada nije bio zaposlen u javnim zdravstvenim ustanovama u RS-u'', tvrdi se u priopćenju.

Ističu činjenicu da nije zabilježen odliv kadra iz zdravstvenih ustanova u mjeri u kojoj bi na bilo koji način ugrozio njihov rad, niti su direktori zdravstvenih ustanova ikada upozoravali da je zbog odlaska kadra ugrožen rad ijedne klinike ili ambulante.

 ''Upozoravamo da iznošenje netočnih i paušalnih tvrdnji o masovnom odlasku liječnika specijalista unosi nesigurnost i strah kod pacijenata, čiji bi interes, svim zaposlenim u zdravstvenom sustavu, trebalo biti na prvom mjestu'', navode iz entitetskog Ministarstva zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close