Tuzlanska sol

Tuzlanska Solana ispunjava zahtjeve tržišta i opskrbljuje BiH, ali i zemlje regije

Tuzlanska Solana uz pomoć suradnje s distributerima, izvozi kuhinjsku i industrijsku sol u dovoljnim količinama u Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Sloveniju kao i u druge zemlje.
Gospodarstvo / Posao | 24. 03. 2020. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Tuzlanska sol

Usljed novonastale situacije i povećane potražnje osnovnih životnih namirnica, sol je jedna od prvih na popisu najtraženijih proizvoda posljednjih mjeseci.

Da bi spremno odgovorili na sve zahtjeve domaćeg i inostranog tržišta, Tuzlanska Solana radi punim kapacitetom kako bi proizveli i opskrbili sve kupce i domaćinstva ovim, za život neophodnim, proizvodom.

''Solana i u ovim uvjetima pandemije korona virusa redovno proizvodi i distribuira sol kako na domaće tako i na Ino tržište. U mjesecu ožujku imamo povećanu potražnju soli, a u zadnja tri tjedna na tržište smo isporučili 10.000 tona svih vrsta soli. Do sada smo uspjeli odgovoriti svim zahtjevima tržišta i nadamo se da ćemo održati ovaj kontinuitet proizvodnje i da soli neće nedostajati kako na domaćem, tako i na Ino tržištu. Svim kupcima u susjednim državama koje ovu stratešku sirovinu nemaju u dovoljnim količinama, isporučujemo prema njihovim potrebama i u neophodnim količinama. Pored svih otežavajućih okolnosti i dalje poseban akcenat stavljamo na sigurnost i kvalitet naših proizvoda'', ističe Bakir Smailagić, direktor Tuzlanske Solane.

Usprkos činjenici da se izvoz soli odvija otežano zbog situacije na granicama,Tuzlanska Solana uz pomoć suradnje s distributerima, izvozi kuhinjsku i industrijsku sol u dovoljnim količinama u Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Sloveniju kao i u druge zemlje.

Solana u izvozu, putem teretnih vozova isporučuje svoje proizvode, a iz ove kompanije navode kako je krajem prošlog tjedna otišao teretni vlak soli za Sloveniju.

Kopirati
Drag cursor here to close