Uručeni certifikati

Turistički vodiči: Otvoreno 185 novih radnih mjesta za mlade

Uručeni certifikati kandidatima koji su položili ispit za turističkog vodiča.
Gospodarstvo / Posao | 11. 06. 2018. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo uručila je certifikate kandidatima koji su položili ispit za turističkog vodiča.

Ispit je organiziralo i provelo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a položilo ga je 185 prijavljenih kandidata i steklo certifikat turističkog vodiča, čime je otvoreno 185 novih radnih mjesta za mlade, priopćeno je.

''Turistički vodič je osoba koja turistima pokazuje i stručno objašnjava prirodne ljepote i rijetkosti, kulturno-povijesne spomenike, umjetnička djela, etnografske i druge znamenitosti, povijesne događaje i legende o ljudima i zbivanjima. Oni prenose emociju i izazivaju znatiželju, što je najvažnije za povratak turista. To znači da ćete vi, obavljajući ovaj odgovoran i važan posao, biti i svojevrsni veleposlanici Bosne i Hercegovine'', rekla je ministrica Đapo.

Foto: Vlada FBiH / Uručeni certifikati

Uz iskrene čestitke na uloženom naporu i sticanju ovog važnog znanja, federalna ministrica je prisutnima poželjela uspjeh u daljnjem radu u promoviranju kulturno-povijesnih, civilizacijskih i prirodnih resursa naše zemlje, te turizma kao strateške grane razvoja. 

Đapo je istaknula da je javni poziv Federalnog ministarstva okoliša i turizma po prvi put otvoren tijekom cijele godine, što će mladima i drugim kvalificiranim osobama u Federaciji BiH omogućiti da steknu certifikat kada to njihove potrebe budu iziskivale.

Ministrica Đapo je prisutne informirala da je u parlamentarnoj proceduri i novi Zakon o turizmu koji poboljšava status turističkog vodiča, jer se predloženim zakonskim rješenjem omogućava dopunska djelatnost ili zapošljavanje vodiča u turističkim agencijama, kao i strožije kazne za strane turističke vodiče, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close