EU4Business

Tri milijuna eura za izvoz

EU4Business jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima.
Gospodarstvo / Posao | 01. 07. 2019. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EU4Business projekt će objaviti poziv za dostavljanje prijedloga projekata u oblasti izvozno orijentiranih sektora u BiH.

Svrha tog poziva je da se poboljša konkurentnost izvozno orijentiranih sektora u BiH. Stoga je tri milijuna eura bespovratnih sredstava dostupno u okviru EU4Business projekta za izvozna partnerstva.

Tim  sredstvima će se podržati projekti kojima se potiču inovacije, suradnja, digitalizacija, te poslovno okruženje, a krajnji korisnici bit će mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP) i poduzetnici.

Poziv će biti predstavljen u utorak na press-konferenciji u Sarajevu.

EU4Business jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za ovu svrhu namijenjeno je ukupno deset milijuna eura bespovratnih sredstava. Projekt je vrijedan 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura). Projekt zajedno provode  GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. do ožujka 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close