Elektroprivreda RS-a

Trebinje: Za otpremnine prijavilo se 978 zaposlenih u distribucijama

Prvi poziv završen je u petak, 21. veljače, a najveće zanimanje za dobrovoljni odlazak iz elektroenergetskog sektora bilo je u ZP "Elektrokrajina", gdje je prispjelo 555 prijava zainteresiranih radnika.
Gospodarstvo / Posao | 24. 02. 2020. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elektroprivreda RS-a

Na interni poziv radnicima koji se žele dobrovoljno prijaviti za prekid radnog odnosa uz stimulativnu otpremninu prijavilo se 978 zaposlenih u pet elektrodistributivnih poduzeća, priopćeno je danas iz "Elektroprivrede Republike Srpske".

Prvi poziv završen je u petak, 21. veljače, a najveće zanimanje za dobrovoljni odlazak iz elektroenergetskog sektora bilo je u ZP "Elektrokrajina", gdje je prispjelo 555 prijava zainteresiranih radnika.

U ZP "Elektro Bijeljina" za stimulativnu otpremninu prijavio se 251 zaposleni, u ZP "Elektrodistribucija Pale" 88, a u ZP "Elektro-Hercegovini" 56 zaposlenih.

I u ZP "Elektro Doboj" koji nema viška radnika želju da uz stimulativnu otpremninu napusti poduzeće iskazalo je 28 zaposlenih, prenosi Srna.

"U sklopu reorganizacije `Elektroprivrede Republike Srpske`, u distributivnim poduzećima procijenjen je višak od 15 posto zaposlenih, odnosno oko 600 radnika. Procijenjeno je da će otpremnine distributivna poduzeća koštati ukupno 27 milijuna KM", navodi se u priopćenju.

U narednih nekoliko dana slijedi analiza prijava i formiranje rang-lista kandidata u skladu s Pravilnikom o stimulativnoj otpremnini i naknadi za socio-ekonomsko zbrinjavanje radnika u procesu optimizacije broja zaposlenih u elektrodistributivnim poduzećima.

"Pravilnikom su precizno utvrđeni uvjeti za ostvarivanje prava na stimulativnu otpremninu i naknadu za ekonomsko-socijalno zbrinjavanje, te način utvrđivanja iznosa stimulativne otpremnine", ističu iz "Elektroprivredi Republike Srpske", prenosi Srna.

To znači da sve prijave zaposlenih neće biti uvažene, kako iz razloga neugrožavanja procesa rada, tako i zbog ograničenog iznosa novca namijenjenog za ovaj poziv.

"Na ovaj način bit će ostvareni bolji uvjeti za rad u narednom peridu, a Mješoviti holding `Elektroprivreda Republike Srpske` zadržat će stabilnost i osigurati napredak u poslovanju distributivnih poduzeća", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close