Glas malih biznisa

Traži se ostavka Novalića i Milićević

Vlasnici malih poslovnih subjekata su sa svojim radnicima na radnjama okačili zahtjeve za koje se zalaže Facebook-grupa "Glas malih biznisa".
Gospodarstvo / Posao | 21. 05. 2020. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnici malih poslovnih subjekata danas su u podne širom Federacije BiH zatvorili svoje poslovne objekte na jedan sat, zahtijevajući smjenu federalne Vlade koja ih je, kako navode, u vrijeme pandemije ostavila na cjedilu.

"Prije dva mjeseca su zabranili poslovanje brojnim malim biznisima i zanatima, te su ih ostavili na cjedilu. Vlast, pogotovo u Federaciji BiH, ništa nije poduzela, a 'korona zakon' koji su nedavno donijeli još nije proveden, nisu isplatili doprinose za ožujak i travanj", rekao je lider grupe malih poduzetnika Ejub Kučuk, navodeći zbog čega traže smjenu Vlade FBiH.

Osudio je "bahato ponašanje vlasti i korupciju", te aferu zbog nabavke respiratora, ističući kako nitko od njih neće da se odrekne ni dijela plaća.

"U gospodarstvu je potpuno drugačije situacija, 43.000 ljudi je ostalo bez posla, ogroman je pad prometa, a kad je firmama odobren rad desio se pad poslovanja od više od 50 posto. Mnogi koji su sačuvali radnike tek sad ih moraju otpustiti", ukazao je Kučuk.

Vlasnici malih poslovnih subjekata su sa svojim radnicima na radnjama okačili zahtjeve za koje se zalaže Facebook-grupa "Glas malih biznisa".

Grupa "Glas malih biznisa" je u kratkom roku skupila više od 48.000 članova na društvenim mrežama, a tijekom pandemije predložili su niz mjera k svim razinama vlasti.

U najavi skupa potencirali su da traže ostavke federalnog premijera Fadila Novalića i ministrice financija FBiH Jelke Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close