Konjic

Štrajk sindikata zdravstvenih radnika Opće bolnice i Doma zdravlja

Sindikat zdravstvenih radnika Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic zbog kašnjenja isplate plaća najavio je štrajk upozorenja
Gospodarstvo / Posao | 05. 11. 2021. u 15:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat zdravstvenih radnika Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic zbog kašnjenja isplate plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova najavio je štrajk upozorenja, koji će se održati u ponedjeljak, 8. studenoga, od 11.30 do 12 sati.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanske župnije (HNŽ) Dalibor Vuković kazao je kako za 320 radnika navedenih zdravstvenih ustanova već duže vrijeme kasne dvije plaće.

- Zbog ove trenutačne blokade računa radnicima nije legla ni treća plaća i oni se realno boje za svoju budućnost, isplatu plaće i svoju egzistenciju. Organizirali smo štrajk da se pokrene hitna akcija onih koji su odgovorni za ovo stanje kako bi se našlo rješenje, deblokirali računi i kako bi radnici u najskorije vrijeme mogli dobiti svoje plaće - kazao je Vuković za Fenu.

Ako nadležni odmah ne riješe ovu situaciju, Vuković ističe kako će članovi Sindikata stupiti u generalni štrajk.

- Plaća ovih radnika zavisi od blokade računa koju je uvela Porezna uprava FBiH, vjerojatno zbog poreznog duga. Račune treba odblokirati, a plaće ne treba vezat za neke dugove. Zdravstveni radnici se u borbi s pandemijom bore za svaki život naših građana i ne trebaju još biti pod pritiskom hoće li im se isplatiti plaće ili ne - poručio je Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close