Štrajk upozorenja

Štrajk radnika Zračne luke Mostar

Skupština Sindikata J. P. Međunarodna Zračna luka-aerodrom Mostar d.o.o. je na sjednici održanoj 17. 4. 2018. donijela Odluku o stupanju u štrajk upozorenja.
Gospodarstvo / Posao | 19. 04. 2018. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat J. P. Međunarodna Zračna luka-aerodrom Mostar d.o.o. održat će štrajk upozorenja u petak 20. travanja.

''Za vrijeme trajanja štrajka upozorenja doći će do jednosatne obustave rada'', rekao je za Bljesak.info Darko Buntić, predsjednik Sindikata J. P. Međunarodna Zračna luka-aerodrom Mostar d.o.o..

Skupština Sindikata J. P. Međunarodna Zračna luka-aerodrom Mostar d.o.o. je na sjednici održanoj 17. 4. 2018., a temeljem članka 4. Zakona o štrajku (Službene novine Federacije BiH od 20. 4. 2000.) donijela Odluku o stupanju u štrajk upozorenja.

 Štrajk upozorenja će se održati 20. 4. 2018. godine (petak) s početkom u 10 sati i trajat će sat vremena, do 11 sati. Štrajk upozorenja će se održati na prostoru Međunarodne Zračne luke - aerodroma Mostar.

 Sindikat je kao razloge štrajka naveo ''nepoštovanje odredbi Zakona o radu (neplaćanje noćnog rada, dvokratni rad po potrebi isto neplaćen, rad vikendom i  blagdanima, prekovremeni rad), isplata regresa za 2016. Godinu, kršenje prava iz radnog odnosa (ugovori, radno vrijeme, platna lista, visina satnice), opstrukcije uprave za  zahtjeve da nam se isplate zaostala dugovanja za prethodni period po osnovu noćnog rada, prekovremeno i pripravnosti, te odbijanje početka pregovora za Kolektivni ugovor''.

Sindikat u priopćenju navodi kako traže ''vraćanje otetog dijela plaće, donošenje i usvajanje sistematizacije radnih mjesta, početak pregovora o Kolektivnom ugovoru i potpisivanje istog, plaćanje vremena pripravnosti, da se bilo kakva naknada ne isplaćuje u gotovini''.

''Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune bit ćemo primorani stupiti u generalni štrajk do ispunjenja zahtjeva'', navodi Sindikat u svom priopćenju.   

 

Kopirati
Drag cursor here to close