Ministar predložio

Srbija uvodi fleksibilno radno vrijeme u državnoj službi?

Po njegovim riječima, neizravno bi to bio veliki plus brige i o majkama, koje imaju malu djecu, a rade u ministarstvima.
Gospodarstvo / Posao | 03. 11. 2019. u 16:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Đorđević najavio je da će njegovo ministarstvo predložiti svim državnim organima uvođenje fleksibilnog radnog vremena.

Naime, srbijansko Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvelo je za svoje zaposlene fleksibilno radno vrijeme, prema kojem radnici mogu raditi najranije od sedam ili najkasnije od devet sati, i na taj način rasporediti svoje osmosatno radno vrijeme, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Đorđević je rekao kako je Ministarstvo bilo suočeno s konkretnim problemom da su centri za socijalni rad i neka odjeljenja u općinama imala isto radno vrijeme, te su svaki dan dolazila rješenja pred kraj radnog vremena, zbog čega je postojala potreba da neki ljudi ostaju prekovremeno i da se plaćaju prekovremeni sati.

Po njegovim riječima, neizravno bi to bio veliki plus brige i o majkama, koje imaju malu djecu, a rade u ministarstvima.

''S obzirom da im je radno vrijeme od 7.30 sati, a škola počinje u 8, postoji potreba da moraju da se snalaze što s djetetom. Ovo je način da rukovoditelji majkama daju mogućnost da djecu odvedu u školu, a da ne trpi posao. I to sve u skladu sa zakonom'', objasnio je srbijanski ministar.

''Fleksibilno radno vrijeme je praksa u svijetu u velikim kompanijama. Njihova analiza i njihovi sektori za ljudske resore kažu da su time zaposleni dosta produktivniji i sretniji'', istaknuo je srbijanski ministar, dodajući da će fleksibilno radno vrijeme biti prijedlog Ministarstva za sve državne organe.

Kopirati
Drag cursor here to close