Nezadovoljstvo

Spremaju li se novi prosvjedi u HNŽ u oblasti zdravstva?

Ako Vlada da negativan odgovor na prijedlog novog kolektivnog ugovora sukladno zakonskoj proceduri bio bi pokrenut generalni štrajk.
Gospodarstvo / Posao | 03. 11. 2019. u 08:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su se doktori medicine i stomatologije u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) izborili za svoja prava, ostali djelatnici u zdravstvu još čekaju na potpisivanje novog kolektivnog ugovora koji bi im omogućio povećanje trenutnog koeficijenta za 0,20 pf i satnicu za 2,45 KM.

''Vi znate da je zdravstvo jedan takav kolektiv gdje ne možete raditi pojedinačno. Ovako se radi degradacija, liječnici su dobili svoja povećanja, samim time su se odvojili'', kazao je Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar, kazavši kako će biti ustrajni u svojim zahtjevima. Ako Vlada da negativan odgovor na prijedlog novog kolektivnog ugovora sukladno zakonskoj proceduri bio bi pokrenut generalni štrajk.

U Vladi, pak, očekuju da će dijalog i komunikacija socijalnih partnera u sljedećim danima donijeti rješenje.

''Očekujemo da će se svi uključiti u rješavanje ove problematike kako bismo imali zadovoljne zdravstvene djelatnike, zadovoljne pacijente i na kraju razinu usluga na onoj razini koju danas naši građani zaslužuju'', kazao je glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close