Nakon druženja, virus u bolnici

Smijenjena direktorica bolnice - politička igra ili propusti?

Zdravstveni radnici se okupili na druženju, pa donijeli koronu u bolnicu
Gospodarstvo / Posao | 14. 07. 2020. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske smijenila je direktoricu bolnice u Bijeljini, nakon što je ta bolnica postala jedno od žarišta korona virusa, jer su se zdravstveni radnici te ustanove okupili na druženju i tako donijeli virus u bolnicu.

Vlada je odluku o smjeni Milice Lovrić, koja je i izaslanica vladajućeg SNSD-a u Narodoj skupštini RS, obrazložila “nizom propusta”, piše BHRT.

Između ostalog smijenjena je zbog događaja od 25. lipnja kada je održana rekreativna nogometna utakmica na kojoj je sudjelovalo 25 zdravstvenih radnika bolnice Bijeljina, a nakon toga je upriličeno druženje u restoranu.

Na njeno mjesto je postavljen Zlatko Maksimović.

Video: Smijenjena v.d. direktora Bolnice "Sveti Vračevi" Milica Lovrić

Lovrićeva je danas održala konferenciju za novinare s medicinskim osobljem, navodeći da je “žrtvovana u cilju viših interesa”.

Ona je navela da nema nikakve odgovornosti, ističući da je ponosna na sve što je učinila u posljednjih šest mjeseci kada je riječ o funkcioniranju bolnice u Bijeljini.

Naglašavajući da je izaslanica SNSD-a, te da je u dva mandata bila i odbornica u gradskoj skupštini, Lovrićeva smatra da se njenim radom mogu ponositi i oni koji su je na tu funkciju postavili.

Na konferenciji za medije pojavili su se i zdravstveni radnici koji su prekršili naložene epidemiološke mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close