Mostar

Službenici za javne nabavke na obuci

Ovo je treća obuka koja se organizira za službenike i na ovu obuku su se mogli prijaviti zaposleni u institucijama Federacije Bosne i Hercegovine i institucijama županije u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Posao | 24. 09. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 24. do 28. kolovoza u Mostaru se održava obuka službenika za javne nabavkeu organizaciji Agencije za javne nabavke BiH. Na otvaranju, v.d. direktora Agencije Đenan Salčin je pozdravio sve pristupne i ukazao na važnost održavanja obuka za sve službenike za javne nabavke.

Ovo je treća obuka koja se organizira za službenike i na ovu obuku su se mogli prijaviti zaposleni u institucijama Federacije Bosne i Hercegovine i institucijama županije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Obuku drže predstavnici Agencije i certificirani predavači iz oblasti javnih nabavki.

Krozovaj vid edukacije planirano je obučiti više od 2500 služenika a sredstva za održavanje su osigurana kroz IPA projekte. Edukacija službenika za javne nabavke je jako bitna kako bi se unaprijedila razina znanja iz ove oblasti u cilju poboljšanja čitavog procesa javnih nabavki u Bosni i Hercegovini.

Agencija će u roku od 30 dana organizirati provjeru znanja i svim kandidatima koji uspješno završe obuku, bit će dodjeljeni certifikati.

Slijedeća obuka je planirana početkom studenog u Banja Luci za institucije vlasti Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close