Posao

Slijede natječaji za buduće zaposlenike državnog zatvora

Državni zatvor će, po sistematizaciji radnih mjesta, imati blizu 300 uposlenih čuvara, administrativnih radnika, kuhara, odgajatelja...
Gospodarstvo / Posao | 18. 10. 2019. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je dana suglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji državnog zatvora, uslijedit će raspisivanje natječaja i prijem zaposlenika, kao i obuke stražara, tako da je teško procijeniti kada će točno u ovaj zatvor u Istočnom Sarajevu biti prebačeni prvi zatvorenici.

Kazali su to u Ministarstvu pravde BiH, nakon što je Vijeće ministara BiH dalo suglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

''Davanje suglasnosti je korak ka početku rada Zavoda u smislu da se donese sistematizacija da postoje ta i ta radna mjesta. Ide natječaj, prijem, obuka onih koji će raditi osiguranje, stražu... Nadamo se da će prvi zavorenici biti prebačeni iduće godine. Teško je prognozirati kada točno'', dodaju u Ministarstvu pravde.

Napominju da će državni zatvor, po sistematizaciji radnih mjesta, imati blizu 300 uposlenih čuvara, administrativnih radnika, kuhara, odgajatelja...

U ovaj objekat uloženo je oko 40 milijuna eura, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close